Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στα όρια της διάλυσης ο Συνασπισμός!

Το κουτί του διαλόγου ανοίγει σήμερα στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρωί θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και το απόγευμα η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.
Η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για χθες, ωστόσο η απουσία του Αλέκου Αλαβάνου στα Χανιά, οδήγησε τα στελέχη του σχήματος να την μεταθέσουν κατά μία μέρα προκειμένου να δώσει το παρών και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ, σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να σκεφτεί καλύτερα τις προτάσεις που έχει να κάνει για τις ραγδαίες εξελίξεις που έπονται.
Η συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΝ, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι Φ. Κουβέλης, Γ. Δραγασάκης και Δημ. Παπαδημούλης, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς όλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις και τις πρωτοβουλίες του Αλ. Τσίπρα, σε μια περίοδο όπου η ηγεσία του ΣΥΝ δέχεται συντονισμένες πιέσεις από την Ανανεωτική Πτέρυγα για αλλαγή στη γραμμή του κόμματος και επανακαθορισμό των σχέσεων με τους συμμάχους.
Όλοι στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, περιμένουν τα όσα πει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος από προχθές έχει συνεχείς επαφές με συνεργάτες του, αλλά και στελέχη του Αριστερού Ρεύματος για να καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις. Βεβαίως, η επίσημη τοποθέτησή του θα γίνει το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Σήμερα το μεσημέρι η Ανανεωτική Πτέρυγα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα δισέλιδο κείμενο με τις εκτιμήσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα αίτια για το αρνητικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
Και χθες υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΝ, με τον Π. Λαφαζάνη να δηλώνει ότι “στις ευρωεκλογές είχαμε μια υποχώρηση των δυνάμεών μας σε σχέση με τις εθνικές εκλογές κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ σοβαρά. Δεν θα χαρακτήριζα όμως το αποτέλεσμα ως ήττα και πολύ περισσότερο ως συντριβή”.
Ο Φ. Κουβέλης κληθείς ΝΕΤ) να σχολιάσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ΣΥΝ, είπε: “Δημιουργεί προβλήματα, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνεργατικό σχήμα, αναζητείται κάθε φορά ο κοινός πολιτικός τόπος ο οποίος προσδιορίζει και την πολιτική παρουσία του συνεργατικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ε, λοιπόν, αυτό το πολιτικό στίγμα του συνεργατικού σχήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι ήταν εκείνο το οποίο δεν επέτρεψε να διαμορφωθεί μία ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες”.
Ο υπεύθυνος της επιτροπής τεκμηρίωσης του ΣΥΝ Νίκος Βούτσης, ερωτηθείς (Κανάλι 1, Πειραιά) για το ενδεχόμενο διάσπασης, δήλωσε: “Σε ότι αφορά την πλειοψηφία του κόμματος, είναι εντελώς έξω από τη λογική μας. Και νομίζω ότι είναι έξω και από την κουλτούρα της Ανανεωτικής Πτέρυγας”.
Λ. Κύρκος: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Ν.Δ. - ΛΑΟΣ
Εν τω μεταξύ, μετά από εβδομάδες ηθελημένης σιωπής, παρενέβη-μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Mega-ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ - ΛΑΟΣ. Ολόκληρη η δήλωση του Λ. Κύρκου στο δελτίο του Mega έχει ως εξής:
“Πρόκειται για μια καθαρή ήττα, αλλά δεν είναι μόνο ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ. Όπως θα γίνει καθαρότερο τις επόμενες ημέρες, ανοίγει ο δρόμος για μια εναλλακτική λύση κυβέρνησης ΝΔ και ΛΑΟΣ και αυτό είναι μια από πιο τις αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να επισημάνει κανείς. Οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επισημάνουν έγκαιρα τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης, άφησαν ανοιχτό το δρόμο με την άρνηση της μεταξύ τους συνεργασίας και την ευκαιρία που δόθηκε θα την αρπάξει ο πολύπειρος Καρατζαφέρης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καθόλου καλά, το μεγάλο λάθος είναι ότι μέσα σε αυτό το συνεταιρισμό ο ΣΥΝ εξαφανίστηκε και στη θέση του εγκαταστάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ποικιλώνυμες συνιστώσες του οι οποίες αυθαδίασαν σε βαθμό που ήθελαν να επιβάλλουν τις απόψεις του”.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο πρώην σταλινικός Κύρκος δεν λέει όμως λέξη για τους λόγους που προκάλεσαν την κατρακίλα. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει στο απυρόβλητο της πολιτικής κριτικής τα πραγματικά αίτια της ήττας. Είναι ένα θλιβερό απομεινάρι της κατεδάφισης της άλλοτε πανίσχυρης κομμουνιστικής ιδεολογίας. Για χρόνια άριστα εκπαιδευμένος στην διαστρέβλωση των εννοιών και των λέξεων με αυταπάρνηση είχε εκχωρήσει στους τότε ηγέτες του την κρίση, την νοημοσύνη του ακόμη και την σκέψη του. Είχε εθισθεί για πολλά χρόνια να λατρεύει και να χειροκροτεί τους ηγέτες του διεθνιστικού του οράματος και μέσα σε λίγες ώρες να τους αναθεματίζει σαν «προδότες», «ξεσκολισμένους χαφιέδες». Ο επί χρόνια εθισμός στην άσκηση της παρασημαντικής θέσεων και εννοιών δημιούργησε το ανθρωπολογικό τύπο του Κύρκου και της Αριστεράς με την ανάπηρη και ακρωτηριασμένη λογική στην υπηρεσία της Νέας Τάξης και του αμερικανισμού.

    Ο μαινόμενος νεοτάξιτης, πρώην ηγέτης του CI(ριζ)A, κλεισμένος μέσα στην ψυχοπαθολογική μονομέρεια, στην θρησκοληψία του φανατισμού, έχοντας ασπασθεί τις νεοταξίτικες σχηματοποιήσεις του Χάντιγκτον, θυσίασε την νοημοσύνη του και το όραμα μιας γενιάς για να γίνει ένα ασπόνδυλο φερέφωνο της νεοταξίτικης προπαγάνδας. Υπεραμύνθηκε του σχεδίου Ανάν που θα αφάνιζε την Κύπρο. Υπακούοντας στα κελεύσματα των υπερεθνικών νταβατζήδων που βλέπουν την Εκκλησία σαν φορέα συλλογικότητας της επιτέθηκε με λύσσα μιγάδα σημαδεμένου από διάφορα συμπλέγματα και βυσσοδόμησε ασύστολα κατά του μακαριστού Χριστόδουλου που ό λόγος του είχε ενοχλήσει.

    Χρόνια ολόκληρα οι τραμπούκοι του κομματικού του παρακράτους καίνε και καταστρέφουν σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες. Η τρομοκρατία της νεοταξίτικης αριστεράς, αντιεξουCIAστές, κουκουλοφόροι, το λούμπεν του φραπέ, για χρόνια λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και το κόμμα του πρόσφερε πάντα το ιδεολογικό άλλοθι.
    Οι αριστεροί του τότε ο Ζαχαριάδης, ο Βλαντάς, ο Φλωράκης και τόσοι άλλοι ήτανε τραγικοί και φρικτοί. Οι νεοταξίτες αριστεροί του σήμερα είναι φρικτοί και φαιδροί. Γιατί το παρελθόν τους είναι βουβό. Όλοι αυτοί οι αρρωστημένοι ελπίζουν ενστικτωδώς στη οργάνωση «αγέλης». Ο λόγος είναι αυτονόητος. Ο Αλαβάνος και η μαφία του είναι οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν που η χαρά της ζωής και της δημιουργίας του είναι βάρος, στόματα σφιγμένα, γεμάτα μίσος και απόγνωση. Ακαλαίσθητοι από φυσικού τους, ακόμη και κάτω από το Armani παραμένει ο ψυχισμός του Μογγόλου. Πιστεύουν ότι προσθέτοντας τις αδυναμίες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία δύναμη. Ελπίζουν να δημιουργήσουν μια μονάδα προσθέτοντας συνεχώς μηδενικά. Είναι τα ανθρωποειδή του όχι, του ιδεοληπτικού «εναντίον όλων». Είναι τα ανθρωποειδή της αμφισβήτησης, της μνησικακίας, του διχασμού και των παιχνιδιών της παγκοσμιοποίησης. Είναι τα ανθρωποειδή που τα υποσυνείδητα συμπλέγματα μειονεξίας τα αναγκάζουν να χαράσσουν γραμμές υπεροχής καλλιεργώντας των φιλιστινισμό των μαζών, οδηγώντας τις πλάνες των όχλων και ακολουθώντας την αλήθεια της ιστορίας. Ένας εμετός ύπαρξης δηλαδή, τυφλωμένα, κολλημένα ανθρωπόμορφα ζώα, επικίνδυνα, χωρίς οίκτο και έλεος μήτε για τον εαυτό τους μήτε για τους άλλους γύρω του. Μάρτυρες τα ερείπια και ο χαλασμός που είδαμε τις τελευταίες δραματικές ημέρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κομμουνιστες ειναι μονοπλευροι, κοντοφθαλμοι και δογματικοι.Ολα τα κομμουνιστικα καθεστωτα εχουν αποτυχει οικτρα και εχουν προξενησει την εξορια και τον θανατο χιλιαδων αθωων ανθρωπων τοσο εντος οσο και εκτος Ελλαδας.Αν το ελληνικο κρατος ηταν σοβαρο, θα επρεπε να ειχε διαγραψει το ΚΚΕ μονον και μονο επειδη υποστηριζε τις Σταλινικες θεσεις περι ανεξαρτησιας Μακεδονιας και Θρακης. Το ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολογοι πρασινοι ειναι πολυ χειροτεροι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]