Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικός στο διευθυντήριο της Ευρώπης από την αποχή

Δεν αντέχουν την απαξίωση των λαών και

ετοιμάζουν αλλαγές στον τρόπο εκλογής

Η αποχή ρεκόρ που σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές στην πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε., θα πρέπει να προτρέψει την ΕΕ να αναθεωρήσει το σύστημα για τις επόμενες εκλογές του 2014, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τετάρτη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποψήφιος και για μια δεύτερη θητεία, θα εξηγήσει αυτή τη θέση της Ε.Ε., σε συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Μπαρό, αρμόδιο Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, την Ασφάλεια και τις Ελευθερίες.
Στην ανακοίνωση αυτή, που ένα αντίγραφό της έχει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι ίσως θα πρέπει "να ψηφίζουν όλοι την ίδια ημέρα, δηλαδή για παράδειγμα στις 9 Μαΐου, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ".
Στις φετινές εκλογές, οι Ευρωπαίοι μπορούσαν να ψηφίσουν σε διάστημα τεσσάρων ημερών, από 4 έως 7 Ιουνίου, ενώ οι Ολλανδοί που ψήφισαν πρώτοι μαζί με τους Βρετανούς, δημοσιοποίησαν ορισμένα τοπικά αποτελέσματα πριν καν οδηγηθούν στις κάλπες οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Αυτή η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκή επιτροπή γιατί πιθανώς να προδιάθεσε θετικά ή αρνητικά την ψήφο των πολιτών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Στην ίδια ανακοίνωση, οι Βρυξέλλες εκφράζουν τη λύπη τους για "την απουσία πραγματικής ευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας" και για το γεγονός ότι πολύ λίγοι πολίτες κάτοικοι άλλης χώρας που ήταν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αποχη στις ευρωεκλογες στηριζεται τοσο στην ελλειψη πληροφορησης σχετικα με τις αποφασεις του ευρωπαικου κοινοβουλιου οσο και την προκλητικη αδιαφορια των ευρωβουλευτων για τις αποψεις των Ευρωπαιων πολιτων(π.χ ευρωσυνταγμα)
    Στην Ελλαδα βεβαιως υπηρχαν και αλλα αιτια αποχης.Καποια πραγματ δυστυχως δεν αλλαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]