Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράσινη η ορεινή Ξάνθη στις ευρωεκλογές με ευθύνες υπουργών

Γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση...

Σχολιάζοντας, για τελευταία ελπίζω φορά, τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στη Θράκη και ιδιαίτερα αυτά των μουσουλμανικών πληθυσμών, στέκομαι σε αυτά τα αποτελέσματα που εμφανίσθηκαν στην ορεινή Ξάνθη (συγκεκριμένα) και που δημιούργησαν εντυπώσεις συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.
Ενώ, λοιπόν, η κάλπη ανέδειξε κυρίαρχο και με τεράστια διαφορά το ΠΑΣΟΚ στην ορεινή Ξάνθη, όπου διαμένουν Έλληνες Πομάκοι μουσουλμάνοι, οι ψίθυροι που δολίως εμφανίστηκαν, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, θέλοντας να εμπλέξουν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με πιθανή του συνεργασία με τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, είναι εντελώς αβάσιμοι.
Πρώτον, επειδή οι ορεσίβιοι μουσουλμάνοι της ορεινής Ξάνθης, διατηρούν ελάχιστους δεσμούς με το Προξενείο της Κομοτηνής και δεύτερον επειδή η ψήφος των Ελλήνων Πομάκων μουσουλμάνων επηρεάστηκε από την πλήρη αδιαφορία και τις μηδενικές απαντήσεις που πήραν σε αιτήματα που κατέθεσαν προς την Ελληνική κυβέρνηση. Αιτήματα που είχαν να κάνουν περισσότερο με την ενσωμάτωσή τους στην καθημερινότητα, παρά με οτιδήποτε άλλο…!
Δεύτερον, ακούγεται (από τους ίδιους τους Πομάκους), αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη (από κάποιον που να είχε άμεση εμπλοκή), πως το ΠΑΣΟΚ «έριξε πολύ χρήμα στο βουνό»… Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και για να είμαστε ιστορικά συνεπείς, πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ακουστεί αυτού του είδους οι φήμες και για όλα τα κόμματα, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν μία τέτοια προεκλογική συμπεριφορά «εξαγοράς ψήφων». Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται απλά για μία επανάληψη των φημών που ούτως ή άλλως ακολουθούν πάντα εκείνο το κόμμα που βρίσκεται πρώτο στην προτίμηση των Πομάκων ή και των αθιγγάνων κατοίκων της περιοχής.
Η μεγάλη αλήθεια, και το επαναλαμβάνω με μεγάλη μου λύπη, βρίσκεται στο μηδενικό έργο (και αναφέρομαι σε πραγματικό έργο και όχι στις γνωστές παροχολογίες των πολιτικών) που έχει πραγματοποιηθεί στον ορεινό όγκο του νομού Ξάνθης. Έργο που έχει να κάνει κύρια με την ενσωμάτωση στην Ελληνική πραγματικότητα, ανθρώπων που διψούν να νιώσουν πως η Πολιτεία ενδιαφέρεται γι αυτούς. Τα τοπικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης, επέδειξαν πρωτόγνωρη αδιαφορία, με αποτέλεσμα να εισπράξουν «τα σχετικά» από τους Πομάκους, που πλέον γνωρίζουν και μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα πότε και ποιος προσπαθεί να τους ξεγελάσει και να εισπράξει προσωπικά οφέλη από τυχόν παραπλάνησή τους.
Τα μεγάλα έως τεράστια προβλήματα του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ξάνθης, προέρχονται κυρίως από την «κεφαλή» του τοπικού κομματικού της οργάνου (η οποία ποτέ δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το αντίθετο μάλιστα υπήρξε ισχυρή πολέμια και για μακρύ χρονικό διάστημα στο παρελθόν λειτουργούσε κατά του σημερινού κυβερνώντος κόμματος!!!). Μάλιστα, το εσωκομματικό πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που σε πρόσφατη σύγκληση του οργάνου της ΝΟΔΕ εμφανίστηκαν ελάχιστα μέλη, με αποτέλεσμα αυτή να μην πραγματοποιηθεί!!! Σε αυτά τα «στελέχη» στηρίζεται η κυβέρνηση τοπικά, προκειμένου να έχει πληροφόρηση και να προσαρμόσει τη δράση της, κύρια προς έναν πληθυσμό, τους Πομάκους, οι οποίοι βλέπουν πάρα πολύ θετικά την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική πραγματικότητα…
Όμως, και πρέπει να επισημανθεί, εάν «το ψάρι βρωμάει, τότε βρωμάει από το κεφάλι» και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ψήφος των Ελλήνων Πομάκων μουσουλμάνων κατοίκων της ορεινής Θράκης, χαρίστηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελέω συγκεκριμένων υπουργών οι οποίοι εφαρμόζουν την πολιτική της αδράνειας, τελείως αδικαιολόγητα, σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό σημείο της χώρας και σε μία πληθυσμιακή ομάδα που λαχταράει να νιώσει το πραγματικό ενδιαφέρον της Πολιτείας.
Όπως και να έχει όμως, οι Πομάκοι της Ξάνθης δεν ενέδωσαν ούτε αυτοί (όπως και οι Πομάκοι της Κομοτηνής) στα κελεύσματα και στις «εντολές» της Άγκυρας, η οποία είχε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στον ορεινό όγκο του νομού Ξάνθης, χρησιμοποιώντας όλο το «δίκτυο των ανθρώπων της» προκειμένου να πείσει ή και να πιέσει έτσι ώστε η ψήφος των Πομάκων να είναι «λευκή». Μέσα από ένα σαφές μήνυμα λοιπόν, οι Πομάκοι προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον την κυβέρνησης Καραμανλή, προς την πλευρά τους, ευελπιστώντας πως, έστω και σε αυτό το χρονικό σημείο, θα υπάρξει κάποια ευαισθητοποίηση και κάποια ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών που μέχρι στιγμής ήταν (και εξακολουθούν να είναι) σε πλήρη αδράνεια και ακινησία.
Ως παρατηρητής των εξελίξεων στην περιοχή, αλλά και ως Έλληνας πολίτης που ζω στην ακριτική Θράκη, εύχομαι πολύ σύντομα να ανοίξουν τα μάτια και τα αφτιά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και να ενσκύψει ο ίδιος προσωπικά σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, στο Ελληνικό κομμάτι γης που επιθυμούν διακαώς οι Τούρκοι -μέσα από μακροχρόνιες σταθερά επιθετικές πολιτικές- να κατακτήσουν. Με την οικονομία της χώρας σε οικτρή κατάσταση (και λόγω διεθνούς κρίσης), οι κάτοικοι της περιοχής, χριστιανοί και μουσουλμάνοι κραυγάζουν για βοήθεια. Και αναρωτιέμαι εάν η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί πράγματι να την προσφέρει…
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]