Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα: Μπορούμε να γίνουμε κράτος πρότυπο για τον μουσουλμανικό κόσμο!

Επικίνδυνο το "άνοιγμα" Ομπάμα

Σχεδιάζει να ισλαμοποιήσει τις ΗΠΑ;


Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αποτελέσουν «πρότυπο» για το μουσουλμανικό κόσμο, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, απ' όπου αναμένεται να απευθύνει την πολυαναμενόμενη ομιλία του προς τους μουσουλμάνους.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι, κυρίως, να γίνουμε ένα καλό πρότυπο» είπε ο Ομπάμα μιλώντας στην τηλεόραση του BBC την παραμονή του ταξιδιού του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ελπίζει η επίσκεψή του να αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ της Αμερικής και της ευρύτερης μουσουλμανικής κοινότητας.
«Η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, η ελευθερία του λόγου, η ανεξιθρησκία δεν είναι απλώς οι αρχές της Δύσης που πρέπει να προωθηθούν σε αυτές τις χώρες αλλά πιστεύω ότι είναι παγκόσμιες αξίες, τις οποίες μπορούν να αγκαλιάσουν ως τμήμα της εθνικής ταυτότητάς τους» πρόσθεσε.
Ο κίνδυνος, κατά τον Ομπάμα, είναι όταν οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα νομίζουν ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν αυτές τις αρχές σε μια άλλη χώρα με διαφορετική ιστορία και πολιτισμό.
«(Όμως) ασφαλώς μπορείς να τις ενθαρρύνεις και αναμένω ότι θα είμαστε ενθαρρυντικοί» κατέληξε.
Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κάιρο.
Πριν την Αίγυπτο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντηθεί με το βασιλιά Αμπντάλα, εισηγητή του ειρηνευτικού σχεδίου του 2002 για το Μεσανατολικό, το οποίο εγκρίθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο και προβλέπει την αναγνώριση του Ισραήλ με αντάλλαγμα την παραχώρηση κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών.
Μετά το Κάιρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναχωρήσει για την Ευρώπη και θα επισκεφθεί τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου γίνεται με φόντο εκδηλώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλτ στη Γερμανία και θα παραστεί μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Νορμανδία για την 65η επέτειο της συμμαχικής απόβασης.
Σε σχέση με τις δηλώσεις περί μεταβολής των ΗΠΑ σε "κράτους προτύπου" για τους μουσουλμάνους, είναι σαφές είτε πως ο κύριος Ομπάμα δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει Ισλάμ είτε πως ο κύριος Ομπάμα αποκαλύπτει τις μύχιες επιδιώξεις του περί ισλαμοποίησης των ΗΠΑ. Κι αυτό, επειδή το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των μουσουλμάνων. Έτσι, αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις από το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που προοιωνίζονται ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον νεόκοπο πρόεδρο με τις "νέες" και "ανοιχτές ιδέες"...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιόν δουλεύουν, πως ξαφνικά ξύπνησε η Αμερική, συγνώμη ο Ομπάμα, ένα πρωί και είπε. Από σήμερα θα αγαπώ όλους τους μουσουλμάνους! Τη ωραία! Ηλίου φαεινότερο ότι εξυπηρετεί, συμφέροντα των εβραίων, με ανοίγματα αρχικά προς χώρες κλειδιά και στη συέχεια προς τις χώρες που ελέγχουν τα πετρέλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]