Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κινείται για την άρση της ασυλίας του ηγέτη της Κουρδικής Δημοκρατικής Κοινωνίας

Προσπαθούν να ηρεμήσουν τους Κούρδους

Ακολουθώντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, οι δικαστικές αρχές συνεργαζόμενες με τις υπηρεσίες ασφαλείας, κινούνται προς την κατεύθυνση εκείνη που θα δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να σταματήσουν οι στρατιωτικές συγκρούσεις με τα στρατιωτικά τμήματα των Κούρδων του ΡΚΚ.
Μέσα στα πλαίσια καλής θέλησης που θέλει να προωθήσει η Άγκυρα συγκαταλέγεται και η πρόσφατη απόφαση για απελευθέρωση ενός Κούρδου πολιτικού ηγέτη, τον οποίο οι Τούρκοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως "συνδετικό κρίκο" με τους αυτονομιστές που έχουν την έδρα τους στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και σε άλλα στρατιωτικά τμήματα του ΡΚΚ.
Το γραφείο του εισαγγελέα στο Ντιγιαρμπακίρ ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αχμέτ Τουρκ, ηγέτη της φιλο-Κουρδικής Δημοκρατικής Κοινωνίας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (29 Μαΐου).
Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο, μετά από αντιφατικά σχόλια που έκανε τον Μάρτιο ο Τουρκ, ορισμένα αό τα οποία θεωρήθηκαν ως προπαγάνδα υπέρ του τρομοκρατικού Κόμματος Εργαζομένων του Κουρδιστάν (ΠΚΚ). Σε ομιλία του στο Ντιγιαρμπακίρ, ο Τουρκ σύγκρινε τον φυλακισμένο ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλά Οτσαλάν με τον πρώην νοτιο-αφρικανό πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα.
Εν τω μεταξύ, ο Τουρκ προσέφερε τις υπηρεσίες του ως μεσολαβητής για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή. Ο Τουρκ δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στο Όρος Καντίλι, στο βόρειο Ιράκ, για συζητήσεις με τους τοπικούς ηγέτες του ΡΚΚ στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας ειρηνικής λύσης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]