Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταναστευτικό: Ώρα Μηδέν

Ζήτημα εθνικής επιβίωσης

Mε έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες πώς κάποιοι επιδιώκουν να στήσουν στον τόπο μας το σκηνικό του «πολέμου των πολιτισμών».
Ας επαναλάβουμε μερικές αλήθειες:
Ο ιστορικός αντίπαλος του νεώτερου Ελληνισμού είναι ο τούρκικος εθνικισμός που εκδηλώθηκε με δύο Γενοκτονίες, στον Πόντο και στην Ιωνία (Μικρά Ασία) και με την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Ποτέ οι Έλληνες δεν ταυτίσαμε τη μουσουλμανική Τουρκία με το Ισλάμ. Ποτέ δεν θεωρήσαμε τους μουσουλμάνους συλλήβδην υπεύθυνους για τα δεινά του Ελληνισμού στον εικοστό αιώνα. Αντίθετα, στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ολόκληρου του αραβικού έθνους απέναντι στη ρατσιστική και γενοκτονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Κι αυτή η στήριξη δεν περιορίστηκε μόνο στην αλληλεγγύη του λαού μας.
Έγινε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και επίσημη κρατική πολιτική, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, μόνος απέναντι στην κυρίαρχη αντίληψη των ΗΠΑ και της Δυτικής -τότε- Ευρώπης, μετέτρεψε την Ελλάδα σε «γέφυρα» συνεννόησης -και εντέλει αναγνώρισης- της ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και του Γιάσερ Αραφάτ ως νόμιμων εκφραστών των δικαίων του παλαιστινιακού έθνους. Συμπαράσταση προς τους Παλαιστινίους που συνεχίζεται σταθερά έκτοτε ως σήμερα και προς όλες του τις πολιτικές εκφράσεις.
Γι' αυτό και προκαλούν τη νοημοσύνη και το συναίσθημα του λαού μας οι πρόσφατες «παραινέσεις» του αμερικανού πρέσβη να γίνει η Ελλάδα «ενδιάμεσος» μεταξύ της Ευρώπης και του μουσουλμανικού κόσμου.
Ιδιαίτερα όταν το χάσμα ανάμεσα στη Δύση και τον μουσουλμανικό κόσμο το διευρύνει καθημερινά η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και παντού στον πλανήτη.
Η Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα μέρος αυτού του προβλήματος. Ο ελληνικός λαός, αν και έχει στην πλειοψηφία του έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα, δεν έχει εκδηλώσει συμπεριφορά και δεν έχει αναπτύξει νοοτροπία που παραπέμπουν στη μισαλλοδοξία. Κι όμως, πάνω στο άγονο έδαφος της ανεκτικότητας και της συμπάθειας προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, κάποιοι επιμένουν να φυτέψουν τον σπόρο της βίας. Είναι πρώτα απ' όλα εκείνοι που χρησιμοποιούν τον θρησκευτικό φανατισμό ως αφορμή για την έναρξη συγκρούσεων με στόχο τη διάλυση «ενοχλητικών» εθνικών κρατών. Άλλωστε το «δόγμα Ομπάμα», όπως εκφράστηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του ίδιου και του αντιπροέδρου του, προϋποθέτει μια «ισχυρή, μουσουλμανική Τουρκία» ως «χωροφύλακα» των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Για να «ισοφαρίσει» τον μουσουλμανικό χαρακτήρα απέναντι στο Κεμαλικό κατεστημένο, ο εκλεκτός των ΗΠΑ κ. Ερντογάν πρέπει να προσφέρει μια «ισχυρή» Τουρκία. Εις βάρος ποίου; Ας μην έχουμε αυταπάτες!
Την ένταση την υποδαυλίζουν και όσοι «εξ επαγγέλματος» μεσιτεύουν τα συμφέροντα της Νέας Τάξης στον τόπο μας - πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά. Μια ματιά στην εμπρηστική αρθρογραφία συγκεκριμένης εφημερίδας αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον καλόπιστος πολίτης, τι επιδιώκουν όσοι μονομερώς προβάλλουν τις πιο ακραίες και βίαιες εκφράσεις των μουσουλμάνων που βρίσκονται, νόμιμα ή παράνομα, στην Ελλάδα.
Υπάρχουν αναμφισβήτητα και ανάμεσα στη μουσουλμανική κοινότητα ακραίοι, όπως ακραίοι υπάρχουν ως μικρή μειοψηφία και στην ελληνική κοινωνία - όλων των «άκρων». Και όσο και αν η απήχηση τους είναι μικρή σε ιδεολογικό επίπεδο, ο κίνδυνος από τη δράση τους μεγαλώνει όσο συνεχίζονται οι ανεξέλεγκτες εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις, οι οποίες δεν έχουν πάντα τον απαιτούμενο σεβασμό προς τη χώρα φιλοξενίας. Και το «τυχαίο» κακό έρχεται ολοένα και πιο κοντά, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Είναι λοιπόν καιρός για Ψυχραιμία αλλά και για Δράση.
Δράση, σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι η άμεση κατοχύρωση στην πράξη των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων κατοίκων που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα. Των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών τους δικαιωμάτων, εφόσον πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Η δεύτερη είναι η προστασία του εθνικού μας κράτους από την ανεξέλεγκτη, παράνομη είσοδο αγνώστου αριθμού μεταναστών, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εισροή αυτή στην περιοχή του Αιγαίου, ιδιαίτερα «επιβαρυμένη» και από άλλες «διεκδικήσεις». Το πρόβλημα για την Ελλάδα με τα δεδομένα «ανοιχτά» εθνικά μέτωπα, το γνωστό δημογραφικό πρόβλημα και τη ραγδαία όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν περιορίζεται απλώς στην κοινωνική διάσταση.
Το ζήτημα της αντιμετώπισης, με μέσα δραστικά και αποτελεσματικά, της λαθρομετανάστευσης είναι για την Ελλάδα ζήτημα εθνικής επιβίωσης.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ
πρ. μέλος ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ
ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
μέλος του ΠΑΣΟΚ 1978-1999,
μέλος του ΔΣ της ΟΣΠΑ



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κύριοι,οί νόμιμοι είναι πολύ λίγοι καί δέν τούς χρειαζόμαστε,οί άνεργοι Ελληνες θά καλύψουν τά κενά.ΑΡΑ,γιά καλό τους,νά φεύγουν γιά νά μή τους φύγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κων/νε, πρόκειται για ανθρώπους του "πατριωτικού ΠΑΣΟΚ". Είναι, οι περισσότεροι, εκτός ΠΑΣΟΚ ή απομονωμένοι και χωρίς φωνή. Καλά τα λένε, άγια, αλλά η λύση είναι μία: πατριωτική συμμαχία ΤΩΡΑ. Μεμονωμένες φωνές είναι καλοδεχούμενες, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό το έβαλα κι εγώ Αριστείδη. Επειδή οι πατριώτες έχουν απομονωθεί από τα κόμματα αλλά και κόμματα προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον πατριωτισμό. Ο πατριωτισμός δεν έχει κομματικό χρώμα και η ανάγκη για συσπείρωση (έστω και προσωρινή) προκειμένου να καταδειχθεί η δύναμη αυτού του μεγάλου και σπουδαίου χώρου που θα μπορούσε να ονομάζεται Πατριωτική Αγωνιστική Συσπείρωση Ελλήνων Δημοκρατών, είναι πλέον αδήριτη ανάγκη. Πρέπει να σταματήσει το κουκούλωμα, η καπηλεία και η άρνηση του πατριωτισμού. Οπουδήποτε στον κόσμο σέβονται, τιμούν και αναδεικνύουν τα πατριωτικά αισθήματα αλλά και τα σύμβολα. Η μόνη (ίσως) χώρα στον κόσμο όπου οι πατριώτες είναι δακτυλοδεικτούμενοι και αντιμετωπίζονται ως γραφικοί (από τους καλοβολεμένους στο ανθελληνικό σύστημα). Σε ετούτο τον τόπο έχουμε φτάσει να επικροτούμε τις αηδίες και ταυτόχρονα προσπαθούν κάποιοι να μας εξαναγκάσουν να δεχθούμε μία "κατοχή" του πνεύματος, του πολιτισμού, αλλά και της ίδιας μας της πατρίδας. Μία νέα κατοχή που θα κατασπαράξει το "κάλλος" και ως νέος προκρούστης θα χτίσει τη νέα γενιά πολιτών δημιουργώντας υπηρέτες ανίκανους να σηκώσουν το κεφάλι και να ατενίσουν τον Ελληνικό ουρανό, αχρείους και αγραμμάτους που θα αγνοούν ή θα παραγνωρίζουν την ίδια τους την ιστορία προκειμένου να μην ενοχληθούν οι νέοι "ραγιάδες" της Νέας Τάξης και τα μεγάλα τους αφεντικά. Το κακό βρίσκεται στις απαρχές της ιστορίας και ονομάζεται διχόνοια, αλλά και στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των Ελλήνων και ονομάζεται φιλοδοξία... Ετούτος ο χώρος, αυτό το ιστολόγιο, δεν φιλοδοξεί αλλά ελπίζει να έρθει εκείνη η ημέρα που όλοι οι πατριώτες θα ενώσουν την φωνή τους και θα στείλουν στον αγύριστο όλα αυτά τα ιδεολογικά συνοθυλλεύματα που δημιουργήθηκαν για να γκρεμίσουν τον Ελληνισμό... Εάν κάποιος, εις ελάχιστος, από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές, σκεπτόταν για δευτερόλεπτα την ηθική του κατάπτωση, θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τον "αγώνα"... Και για να δει την κατάστασή του κάποιος υποψήφιος, αρκεί να γυρίσει και να μελετήσει ή απλά να δει (αρκετές περιπτώσεις) τους συνυποψηφίους του... Πιστεύω ακράδαντα πως ο πραγματικός πατριωτικός χώρος θα πρέπει να απέχει από αυτές τις εκλογές της ηλιθιότητας, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε τους εκλεκτούς οι οποίοι με τη σειρά τους θα ψηφίζουν αυτά που θα τους δίνουν οι "επιλεγμένοι". Αυτό που κρύβουν από τον Ελληνικό λαό είναι πως στην Ευρωβουλή δεν έχει σημασία ο βουλευτής, αλλά αυτό που ο "επιλεγμένος" προωθεί προς ψήφιση. Ποιοί επιλέγουν τους διευθυντές των διαφόρων επιτελείων και με ποιά κριτήρια; Άγνωστο... ή ήρθε εκείνος ο καιρός που πρέπει να γίνουν γνωστοί εκείνοι που κινούν τα νήματα. Μόνο τότε θα καταλάβουμε γιατί υπάρχει η Ε.Ε. και γιατί κάποιοι προσπαθούν να νομιμοποιήσουν ενέργειες αντιλαϊκές μέσω ενός οργάνου που οι αρμοδιότητές του δεν ξεπερνούν αυτές του περιπτερά (που σου δίνει ό,τι του ζητήσεις)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]