Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανέκδοτο: Ο Τρεμόπουλος αντιπροσωπεύει την Ελλάδα

Αυτοί μας αξίζουν τελικά;

Η άμεση δημοκρατία, δηλαδή το αντίθετο το μοντερνισμού και του μεταμοντερνισμού, είναι είναι πλέον εφικτή λόγω τεχνολογίας και άμεσης μετάδοσης μηνυμάτων και εικόνας (σε συνδυασμό πάντοτε με αποκέντρωση γιατί δεν κατανοώ τους λόγους επέμβασης κάποιου στην Αθήνα όταν ορίζονται οι μονόδρομοι ή η λειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Βάρκιζα όπου ζω).
Ότι μου στέλλουν στο διαδίκτυο το βλέπω και δεν παραπονιέμαι για spam. Όποιος αναρτά σε δημόσια θέα την ηλεκτρονική του διεύθυνση μπορεί να παίρνει (ηλεκτρονικές) επιστολές και αν δεν τις θέλει το πλήκτρο (delete) ξέρει που είναι. Υπάρχει και η επιλογή "ανεπιθύμητη αλληλογραφία".
Σήμερα πήρα κάποια μηνύματα για κάποιον κύριο Τρεμόπουλο, ή κάποιο παρόμοιο όνομα δεν θυμάμαι ακριβώς, που αν δεν κάνω λάθος είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές ή κάτι τέτοιο.
Το ψιλοδιάβασα και συνεκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση της χώρας σκέφτηκα ότι η χώρα αυτή έχει υποψηφίους που της αξίζουν και ότι τελικά έχω δίκαιο για το κεφάλαιο 6 του επικείμενου πονήματός μου όπου υποστηρίζω ότι για λόγους σοβαρότητας των ευρωπαϊκών εθνών το "Ευρωκοινοβούλιο" πρέπει να καταργηθεί.
Λέω πολλά άλλα βεβαίως, πολύ πιο σοβαρά και κυρίως δεν ασχολούμαι με τρεμόπουλους. Το επόμενο μήνυμα ήταν ένα απελπισμένο μήνυμα επισκέπτη τους παρούσης σελίδας που μου έστειλε μια συνέντευξη μιας κάποιας κύριας Ρεπούση που μιλούσε για ιστοριογραφικά ζητήματα.
Αν θυμάμαι καλά (σβήνω τα μηνύματα και συγκρατώ τα ουσιώδη) η κυρία αυτή είναι ιστοριογράφος ή κάτι τέτοιο και μάλιστα με ακαδημαϊκό τίτλο.
Πέραν του ότι θυμήθηκα ότι αφιερώνω αρκετές ενότητες της επικείμενης μονογραφίας μου Εθνική Κοσμοθεωρία στον προπαγανδιστικό ρόλο των ιστοριογράφων -που στήριξαν το αποικιοκρατικό έγκλημα, τους ηγεμονισμούς, τους εκπολιτισμούς, τις γενοκτονίες, τις εθνοκαθάρσεις, τον άσκοπο ιδεολογικό Ψυχρό Πόλεμο και τις εγκληματικές μεταψυχροπολεμικές επεμβάσεις για να καταλήξουν στην φυσική τους απόληξη, δηλαδή τον εθνομηδενισμό- θυμήθηκα ότι κάπου γράφω ότι η χώρα έχει τους ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένους προπαγανδιστές που της αξίζουν.
Για παράδειγμα, διαβάζω τελευταία πολλά κείμενα του Νταβούτογλου. Και όπως έγραψα πριν μερικές μέρες: "ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ ημέτερων κοινωνικών επιστημόνων και άλλων; Θα μπορούσε να με ρωτήσει ο οξύνους φοιτητής. Θα του απαντούσα: Ενώ ο Νταβούτογλου υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του οι ημέτεροι υποστηρίζουν αυτά που υποστηρίζει ο Νταβούτογλου.
Μερικά απτά παραδείγματα: Το σχέδιο Αναν που θα θέσει την Κύπρο υπό τον πλήρη και οριστικό-παντοτινό έλεγχο του τουρκοάγγλων, τον διαμελισμό του Αιγαίου, την αυτονόμηση της Θράκης, την απόδοση της Ηπείρου στους Τσάμηδες, κτλ".
Οπότε...
Παναγιώτης Ήφαιστος (σκέψεις)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]