Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Νέο-Οθωμανική Προπαγάνδα

Το έθνος χωρίς πολιτισμό!

Βασικό στοιχείο της προπαγάνδας του νέο-οθωμανισμού αποτελεί η παρουσίαση των χρόνων της οθωμανικής κατάκτησης ως μιας εποχής «ελευθερίας» για τα υπόδουλα έθνη, τα οποία προστάτευε με τον καλύτερο τρόπο ο Σουλτάνος.
Κατά την οθωμανική περίοδο δεν υπήρχε σκλαβιά, δεν υπήρχε έλεγχος και υποβάθμιση της παιδείας, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε ανύψωση του βιοτικού επιπέδου των υπόδουλων εθνών. Η δεύτερη παράμετρος της νέο-οθωμανικής προπαγάνδας (η οποία πάντα στοχεύει στο να καταστήσει την Τουρκία ρυθμιστικό παράγοντα με ευρωπαϊκές προοπτικές) σχετίζεται με τα οθωμανικά αρχεία πάνω στο ζήτημα των διωγμών και των γενοκτονιών.
Ο καθηγητής Δρ. Ράτσος Αγγελος Ντόνεφ που επί χρόνια μελετά όσα αρχεία σώθηκαν, αλλά και την «ιστορία» όσων καταστράφηκαν, είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός: όσα έγγραφα άφησαν οι τουρκικές αρχές να κυκλοφορήσουν (και στο διαδίκτυο), αναφέρουν κτηνωδίες που διέπραξαν Αρμένιοι και Έλληνες σε βάρος των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι κατακτητές κάθονταν ήσυχα και οι Χριστιανοί τους σκότωναν!
Έχουν σωθεί βέβαια και κάποια στοιχεία για κτηνωδίες σε βάρος των κατακτημένων λαών, τα περισσότερα όμως έχουν καταστραφεί. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ο Τούρκος ιστορικός Ακτσιάμ: όταν μεταπολεμικά οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη Πολεμικό Δικαστήριο για να τιμωρήσει τους Νεότουρκους, ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα έγγραφα της Teskilati Mahsusa (οργάνωσης υπεύθυνης για πολλές σφαγές) εκλάπησαν.
Ιδιαίτερη Σημείωση: ο Ζιγιά Γκιοκάλπ που ήταν κατηγορούμενος στη δίκη, το παραδέχτηκε...
Σήμερα, οι υπεύθυνοι των σχετικών ιστορικών αρχείων για την αρμενική γενοκτονία αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τέτοια αρχεία, γιατί απλούστατα δεν έγινε ποτέ αρμενική γενοκτονία!
Φυσικά εδώ δεν μιλάμε απλώς για παραχάραξη της ιστορίας αλλά για πλήρη διαγραφή της.
Η τρίτη παράμετρος αφορά το απαραίτητο πολιτιστικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να πατάει ο νέο-οθωμανισμός και να στηρίζει την ύπαρξη του. Αφού «ξεμπέρδεψε» με τις γενοκτονίες αυτό ήταν πλέον πανεύκολο: οικειοποιήθηκε την πολιτιστική κληρονομιά των λαών που είχε εξοντώσει! Οικειοποιήθηκε μουσικές, αρχιτεκτονικές τάσεις, μνημεία, ενδυμασίες, χορούς... οτιδήποτε συνθέτει τον πολιτισμό των λαών που προϋπήρχαν στα εδάφη που είχαν κατακτήσει οι Οθωμανοί.
Τρανή απόδειξη της πρακτικής αυτής τα τουριστικά φυλλάδια, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις και καταχωρήσεις (ακόμη και σε ελληνικά περιοδικά) της Τουρκίας, όπου προβάλλονται σήμερα ως «τουρκικά μνημεία» ναοί της Καππαδοκίας, η Αγία Σοφία, ερείπια ελληνικών πόλεων, ο αρχαιοελληνικός πυρρίχιος χορός, αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα και άλλα...
Χαρακτηριστικό της τακτικής αυτής είναι το γεγονός ότι το πρώτο μνημείο στο οποίο επέλεξαν οι Τούρκοι να ξεναγήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ήταν η Αγία Σοφία!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]