Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έντονη η δραστηριότητα των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών στη νότια Βουλγαρία

Συνεχείς στρατολογήσεις πρακτόρων...

Οι Τουρκικές Μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), φαίνεται πως έχουν ανεβάσει έντονα την παρουσία τους στην Βαλκανική και ιδιαίτερα στην Βουλγαρία όπου στρατολογούν Βούλγαρους, κυρίως μεταξύ της πολυπληθούς Τουρκικής μειονότητας στην Βουλγαρία, για να διενεργούν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος, για λογαριασμό της Τουρκίας.
Πρόσφατα, εξάλλου, είχε απελαθεί Τούρκος θρησκευτικός λειτουργός που συμμετείχε σε ΜΚΟ για θέματα των Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Οι Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι κυρίως της ορεινής Ροδόπης στην Βουλγαρία, γίνονται "στόχος" των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας και στρατολογούνται έναντι ελάχιστων αμοιβών, καθώς είναι πολύ φτωχοί, για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος.
Η είσοδος της Βουλγαρίας στην ΕΕ και η ελευθερο-επικοινωνία με την Ελλάδα, χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους και με συνοπτικές διαδικασίες, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Τουρκική ΜΙΤ, το οποίο φροντίζει να εκμεταλλεύεται δεόντως προκειμένου να ικανοποιήσει τα σχέδιά της (στη νότια Βουλγαρία αλλά και στην Ελληνική Θράκη).
Επίσης, η είσοδος της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ, ενίσχυσε τις συνεργασίες μεταξύ Τουρκίας-Βουλγαρίας και στον τομέα των Υπηρεσιών Πληροφοριών. Οι Ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και τα κλιμάκια αντικατασκοπίας μας, παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα, και οι συλλήψεις των Βουλγάρων υπηκόων, αποτελούν σημαντικές επιτυχίες, καθώς είναι αυτονόητο πως οι συλληφθέντες θα έδωσαν πολύτιμες και σημαντικές πληροφορίες για την δράση της ΜΙΤ.
Παράλληλα, εξάγεται το συμπέρασμα, πως υπάρχει σημαντική διείσδυση των Ελληνικών Υπηρεσιών, στους Τουρκικούς κύκλους της Βουλγαρίας, και «εσωτερική πληροφόρηση» καθώς οι Βούλγαροι υπήκοοι τέθηκαν σε παρακολούθηση αμέσως μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Το Τουρκικό Γεν. Προξενείο της Φιλλιπούπολης, το οποίο φιλοξενεί, μεγάλο κλιμάκιο της ΜΙΤ με επικεφαλή Ταξίαρχο, είναι επιφορτισμένο με την διεξαγωγή ευρείας κλίμακας δράσεων στρατολόγησης μεταξύ των Τουρκογενών της Ροδόπης. Ισχυρός πυρήνας κατασκοπευτικής δράσης και άλλων δραστηριοτήτων της ΜΙΤ θεωρείται η Μουσουλμανική πόλη του Κίρτζαλι, η οποία λειτουργεί ως υπομονάδα της ΜΙΤ της Φιλλιπούπολης.
Κατά την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, στις αρχές του έτους, και όταν υπήρχε γενικότερη μουσουλμανική δυσαρέσκεια παγκοσμίως και σημειώθηκε το σοβαρό επεισόδιο, μεταξύ Τούρκου Πρωθυπουργού και του Ισραηλινού Προέδρου, στην Βουλγαρία εξελίχθηκαν πρωτοφανείς διαδηλώσεις μουσουλμάνων που διαμαρτύρονταν για τα γεγονότα της Γάζας. Ουδέποτε οι Βούλγαροι Μουσουλμάνοι, δώσανε παρουσία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Βουλγαρίας, καθώς διαμένουν στα ορεινά και μακριά από αυτά. Ειδικά στην Φιλιππούπολη, επικράτησε μεγάλη ένταση στις μουσουλμανικές διαδηλώσεις και ακούστηκαν ακραία Ισλαμικά συνθήματα, αλλά και φιλοτουρκικά, υπέρ του Τ. Ερντογκάν, ενώ υπήρχαν πλήθος Τουρκικές σημαίες. Οι τοπικές εφημερίδες κατηγόρησαν ευθέως το Τουρκικό Προξενείο της Φιλλιπούπολης για την διοργάνωση των διαδηλώσεων αυτών. Παρόμοιες σε ένταση μουσουλμανικές εκδηλώσεις, έγιναν και στην πόλη της Στενήμαχου (Ασένοβγκράντ) στην οποία δεν κατοικούν μουσουλμάνοι, αλλά η πόλη γειτνιάζει με χωρία με Τουρκογενή πληθυσμό.
Η Φιλιππούπολη, η οποία και θεωρείται «πνευματική πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας, κοντεύει να καταντήσει κάτι σαν την δική μας Κομοτηνή, από την δράση του Τουρκικού Προξενείου και του εκεί κλιμακίου της ΜΙΤ.
Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, δρουν ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και εκμεταλλεύονται τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.
Φαίνεται πως η έντονη δράση της ΜΙΤ και το γεγονός πως έχει αποθρασυνθεί εσχάτως, θα οδηγήσει τις χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία, σε έντονες παραστάσεις στο ΝΑΤΟ το επόμενο διάστημα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]