Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H E.E. σκέφτεται να καταργήσει τη βίζα για τους Σκοπιανούς!

Όχι όμως για τους Σέρβους πολίτες!

Θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σαν το τελευταίο περισσότερο επιτυχημένο ανέκδοτο: Τα Σκόπια είναι ασφαλέστερη χώρα από τη Σερβία!
Ξεπερνώντας κάθε όριο στρουθοκαμηλισμού, κάθε όριο ηλιθιότητας, οι "δεξαμενές σκέψης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζουν την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες των Σκοπίων, αλλά όχι για τους κατοίκους της Σερβίας!!! Η αντίσταση των Σέρβων στα αφεντικά των Ευρωπαίων ηγετών, είναι κάτι που πληρώνει ακόμη ο Σερβικός λαός και που δυστυχώς, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να το πληρώνει για πολύ μεγάλο διάστημα ακόμη.
οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας ακόμη και την ίδια την λογική θεωρούν πως πρέπει να συνεχίσουν να εκδικούνται έναν υπερήφανο λαό και ταυτόχρονα να επιβραβεύουν έναν λαό που έσκυψε και φίλησε τις μπότες όλων των κατακτητών που πέρασαν από την περιοχή. Η μικρότητα στο μεγαλείο της συναντάται πλέον στα γραφεία των Βρυξελλών, πίσω από ανώνυμους υπαλλήλους, που εκτελούν εντολές ανώνυμων εντολέων...
Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στην κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, αλλά όχι για τους Σέρβους και τους Μαυροβούνιους που δεν πληρούν όλα τα κριτήρια και θα πρέπει να περιμένουν ακόμη...
Αυτό προκύπτει από την έκθεση του οργανισμού (Δεξαμενή Σκέψης) European Stability Initiative (ESI), η οποία συνεργάζεται για το θέμα της κατάργησης της βίζας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, η Επιτροπή διατηρεί ορισμένες αποστάσεις από την έκθεση της ESI και αρνείται την επίσημη υιοθέτησή της.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η ΠΓΔΜ, η οποία είναι υποψήφια για ένταξη από το 2005, πληροί τα κριτήρια όσον αφορά θέματα ασφάλειας ταυτοτήτων και διαβατηρίων, διαχείρισης συνόρων και δημόσιας ασφάλειας.
Αντίθετα, η Σερβία, την προσέγγιση της οποίας με την Ε.Ε. μπλοκάρει εδώ και μήνες η Ολλανδία λόγω της μη σύλληψης του Ράτκο Μπλάντιτς, πληροί τα περισσότερα κριτήρια, αλλά όχι όλα... Οι Σέρβοι, λοιπόν, πρέπει να περιμένουν για την κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ε.Ε.
Αυτό αφορά και τους πολίτες του Μαυροβουνίου, το οποίο υπέβαλε τον περασμένο Δεκέμβριο την υποψηφιότητά του για ένταξη. Πληρούνται τα περισσότερα κριτήρια αλλά όχι όλα, αναφέρει η έκθεση. Οσον αφορά την Αλβανία και τη Βοσνία, έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν... Το θέμα του Κοσόβου, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από 5 κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Σερβία και της Ρωσία, δεν εξετάζεται καν στην έκθεση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]