Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχηγική εμφάνιση και αυστηρό μήνυμα της Μπακογιάννη προς την Τουρκία και τα Σκόπια

Σεβασμός στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες!

Το μήνυμα ότι «η πλήρης ένταξη προϋποθέτει την πλήρη προσαρμογή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» έστειλε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προς Σκόπια και Τουρκία, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ».
Σε ό,τι αφορά στην Συνθήκη της Λισαβόνας εξέφρασε την ελπίδα να μη μείνει κενό γράμμα. «Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει ενεργά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υιοθέτηση της συνθήκης της Λισαβόνας και από τα 27 κράτη-μέλη» είπε. «Σύντομα, πιστεύουμε ότι το ιρλανδικό "όχι" θα ξεπεραστεί και ότι η νέα Συνθήκη θα οδηγήσει τελικά την Ευρώπη στον 21ο αιώνα. Αλλωστε, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Δίνουμε μια μάχη ενάντια στο χρόνο και το χρονόμετρο έχει ήδη αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση. Οφείλουμε να προχωρήσουμε. Και θα προχωρήσουμε».
Η υπουργός πρότεινε την αλλαγή της «αρχιτεκτονικής των διεθνών οργανισμών». «Η σημερινή δομή των Ηνωμένων Εθνών σχεδιάστηκε από τη Γαλλία του Ντε Γκολ, την Αγγλία του Τσόρτσιλ, την Αμερική του Ρούσβελτ, τη Ρωσία του Στάλιν ώστε να καλύψει τις ανάγκες μιας κοινωνίας που έβγαινε κατεστραμμένη έπειτα από δύο παγκόσμιους πολέμους» είπε.
«Σήμερα, οι ανάγκες των κοινωνιών μας έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν ταχύτατα. Και ασφαλώς εύλογα διερωτάται κανείς κατά πόσον είναι δυνατόν να παραμένουν εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας χώρες που πρωτοστατούν στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των καιρών μας, όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Βραζιλία. Η σημερινή θεσμική αρχιτεκτονική των Ηνωμένων Εθνών έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως ξεπερασμένη. Πιστεύω δικαίως».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]