Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο Αλαβάνος είσαι τελικά;

Ο Αλαβάνος με τις «Αλαβανιές» του

Πονηρά ερωτήματα για τον στρατό


Είχε καιρό να φανεί ο κύριος Αλαβάνος και φρόντισε η επάνοδός του να είναι αρκετά εντυπωσιακή, ή τουλάχιστον ο ίδιος να πιστεύει πως εντυπωσίασε!!! Σε ομιλία του μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο γνωστός-άγνωστος πολυεκατομμυριούχος και απόγονος οικογένειας που διασπάθισε χρήματα της Παναγίας της Τήνου, αποτόλμησε να θέσει θέμα για τον Ελληνικό Στρατό.
Μέχρις εδώ, ίσως να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον, αλλά το ότι ενδιαφέρεται για προμήθεια υλικών του Στρατού (όχι για αγορές αεροπλάνων, αντιαεροπορικών, τεθωρακισμένων ή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και πανάκριβων) που έχουν να κάνουν με την προστασία των οπλιτών που συμμετέχουν ειδικές επιχειρήσεις, δημιουργεί πάμπολλα ερωτηματικά για την «αγνότητα» και την ό,ποια καλή προαίρεση από πλευράς του (κατά φαντασίαν πρωθυπουργού της χώρας) κυρίου Αλαβάνου…

Φοβάται ο κύριος Αλαβάνος, λοιπόν, πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την Αστυνομία!!! Το φαντάζεται, φυσικά, βασιζόμενος στην μεταφορά χρημάτων που πηγαίνουν στο κόμμα του από τις κρατικές επιχορηγήσεις και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα εξαφανίζονται χρησιμοποιούμενα για άλλους σκοπούς!!! Τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε πέρα από το απλό γεγονός πως ο γνωστός μέντορας του Τσίπρα φοβάται μην του κάνουν αυτά που έχει ο ίδιος κάνει (ή που σκέφτεται να κάνει)!!!
Για να μην εικοτολογώ όμως, αν και θα πρέπει πλέον να επιστρέφονται τα ίσα (λόγω και έργω) σε όσους εργάζονται, απεργάζονται ή συνεργάζονται για την κατάρρευση των θεσμών και του πολιτεύματος.
- Σας απαγορεύεται, ιδιαίτερα σε εσάς και τους ομοίους σας, κύριε Αλαβάνε, να ελέγχετε και να υπονοείτε οτιδήποτε για τον Ελληνικό Στρατό, το τελευταίο σημείο άμυνας αυτής της χώρας.
- Σας απαγορεύεται να υπονοείτε οτιδήποτε για τον τρόπο λειτουργίας και για την δράση ανθρώπων που καθημερινά αγωνιούν για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας.
- Σας απαγορεύεται να επιτίθεστε έστω και φραστικά σε αυτούς που έχουν ορκιστεί και που έχουν τάξει τους εαυτούς τους «να φυλάσσουν Θερμοπύλες».
- Σας απαγορεύεται να επιχειρείτε την οποιαδήποτε απαξίωση φυσιολογική και νόμιμης δράσης του στρατεύματος και να προωθείτε δια της πλαγίας οδού τα γνωστά σενάρια περί στρατιωτικού καθεστώτος στην χώρα
- Σας απαγορεύεται να αποτολμάτε τον έλεγχο του στρατεύματος, προκειμένου να εξυπηρετήσετε τους κουκουλοφόρους (για να εξασφαλίσετε την σωματική τους ακεραιότητα σε περίπτωση επανάληψης της δράσης τους κατά των συμφερόντων των πολιτών και της ίδιας της πολιτείας) και όχι για να εξυπηρετήσετε τα εθνικά συμφέροντα (που βεβαίως έχετε αποδείξει περίτρανα κατά το παρελθόν ότι ουδόλως σας ενδιαφέρουν)
Και οι απαγορεύσεις αυτές, κύριε Αλαβάνε, σας επιβάλλονται από τους πολίτες, τους οποίους τολμάτε να λέτε ότι είστε εκπρόσωπός τους. Σας επιβάλλονται από όλους αυτούς που καπηλευθήκατε και τους οποίους συνεχίζετε να καπηλεύεστε εις το όνομα της δικής σας «φιλοσοφίας» και της προσωπικής σας «πολιτικής προσέγγισης» όλων όσων απασχολούν αυτή την χώρα. Επειδή, λόγω του συντάγματος –που εσείς αναιρείτε υπονοώντας την συμμετοχή του στρατού στο έργο της αστυνομίας- δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθείτε ομαλώς ή βιαίως από την πολιτική σκηνή του τόπου, καλείστε τουλάχιστον να προσφέρετε στην χώρα δια της σιωπής σας… Ειδάλλως, δυστυχώς, κρίνεσθε άκρως επικίνδυνος για την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία. Σαφέστατα αντιλαμβάνεσθε την επικινδυνότητα των λεγομένων σας… Στην περίπτωση όμως που αγνοείτε τι ακριβώς λέτε, τότε δεν είστε απλά επικίνδυνος, αλλά ένας ηλίθιος επικίνδυνος που άγεται και φέρεται από τις προσωπικές του φιλοδοξίες…
Η ομιλία του Αλαβάνου στο Κοινοβούλιο
«Οι υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκηρύσσουν ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου, γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους.
Πρόκειται να μπει και ο στρατός στην αντιμετώπισης του κινήματος της νεολαίας; Αντί να δώσουμε πολιτικές λύσεις, ώστε να μην επιτρέψουμε, όσους θέλουν να δώσουν μια στρατηγική έντασης και μια προβολή εκδηλώσεων βίας να έχουν αποτέλεσμα και τα παίρνει και ο στρατός για να τα χρησιμοποιήσει και η αστυνομία αυτά τα πράγματα;», διερωτήθη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος».
Κλείνοντας, να στείλω και μία συμβουλή στον κατά φαντασίαν πρωθυπουργό, τον κύριο Αλαβάνο: Η βιομηχανοποίηση του αυνανισμού είναι δυνατόν αποφέρει πολλά οφέλη, αλλά σίγουρα δεν οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Τα παραπάνω, τα καταθέτω ως Έλληνας πολίτης και με βάση το δικαίωμα που μου δίνει το Σύνταγμα να εκφέρω άποψη για την δράση των πολιτικών, ακολουθώντας το παράδειγμα του κυρίου Αλαβάνου που εκμεταλλεύται το προσωπικό του δικαίωμα που του δίνει η πολιτεία και το Σύνταγμα να εκφέρει τις δικές του απόψεις. Στο όνομα της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης έκφρασης του πνεύματος και του λόγου κύριε Αλαβάνε, από τούδε και στ εξής, θα λαμβάνετε τα ίσα στις όποιες καταγέλαστες πολιτικές σας προσεγγίσεις...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]