Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις στην Γάζα

Συνεχίζεται η σφαγή χωρίς τέλος

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ συνεχίζονται σήμερα το πρωί παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές το πρωί στο παλαιστινιακό έδαφος μετά τις νυχτερινές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έξι ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος, τραυματίζοντας ελαφρά έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με το στρατό, οι ρουκέτες τύπου Grad έπεσαν στη Μπερσέμπα, 40 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στην περιοχή Ασντοντ.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός τονίζει ότι έπληξε 50 στόχους τη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ΟΗΕ αποφάσισε άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά...
Σε κοινή θέση που ζητεί την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατέληξαν αργά τη νύχτα τα 14 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς οι ΗΠΑ απείχαν της διαδικασίας.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι απείχε διότι ήθελε να δει το αποτέλεσμα της αιγυπτιακής μεσολαβητικής προσπάθειας για τη Γάζα. Πάντως παρά την αποχή εξέφρασε την υποστήριξή της στην ουσία του κειμένου που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η απόφαση «καταδικάζει κάθε βίαιη και εχθρική πράξη κατά των πολιτών και κάθε τρομοκρατική ενέργεια» και απευθύνει έκκληση για «απρόσκοπτη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας».
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός «πρέπει να είναι άμεση, διαρκής και να γίνει πλήρως σεβαστή... οδηγώντας στην πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα».
Τζ. Λίβνι: «Το Ισραήλ θα ενεργεί σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα»
Λίγες μόλις ώρες αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε απόφαση που ζητεί την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, δηλώνει ότι το Ισραήλ θα κινηθεί αποκλειστικά με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα.
«Το Ισραήλ ενεργεί και θα ενεργεί αποκλειστικά σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, τις ανάγκες των πολιτών του για ασφάλεια και το δικαίωμα του να αμυνθεί», αναφέρει σε δήλωσή της, ωστόσο δεν κάνει καμία αναφορά σχετικά με το πώς το Ισραήλ θα χειριστεί την έκκληση του ΟΗΕ για εκεχειρία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]