Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πίεση της Ρωσίας προς την Ελλάδα και η κοινή ρωσοτουρκική άσκηση

Οι πιέσεις είναι διπλές αλλά...

ο στόχος παραμένει σταθερός


Πολλά έχουν λεχθεί για την "είσοδο" των Ρώσων στο Αιγαίο, μέσω του αεροπλανοφόρου Κουζνέτσοφ. Το γεγονός όμως είναι σημαντικό και είναι ένα και μόνο: Οι Ρώσοι βλέπουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα και αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα...!
Φυσικό επακόλουθο είναι η Ρωσία να "πιέσει" την χώρα μας, η οποία βρίσκεται στα "κατάσταση θυέλλης" μετά από τις εξελίξεις του τελευταίου μήνα. Γνωρίζοντας οι Ρώσοι την "ευασθησία" της Ελλάδας, ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία "κίνηση πίεσης" προκειμένου να αποδείξουν την δική τους σπουδαιότητα, αλλά κυρίως, για να προστατεύσουν τους ρωσικούς αγωγούς που πρόκειται να περάσουν μέσα από τη χώρα μας.

Το "μήνυμα" είναι σαφές και λέει το εξής απλό: "Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές..."! Και μάλιστα ιδιαιτέρως πρόθυμες, θα συμπλήρωνα προσωπικά, όταν αυτές οι "πορτοκαλιές" είναι Τουρκικής προέλευσης. Ταυτόχρονα με την πίεση προς την Ελλάδα όμως, οι Ρώσοι δείχνουν τα δόντια τους στις ΗΠΑ τις οποίες απειλούν ουσιαστικά με την απώλεια ενός ακόμη σημαντικότατου (για την χρονική αυτή περίοδο) συμμάχου τους. Η "γνώση" και το σύνολο γενικότερα των πληροφοριών που θα υποπέσουν στην αντίληψη των Ρώσων στρατιωτικών είναι υψίστης σπουδαιότητας και φυσικά η Τουρκία δεν είναι σε θέση να σταματήσει αυτή την "διαρροή".
Ο ψύχραιμος παρατηρητής εύκολα μπορεί να διακρίνει πως το χαμόγελο των Ρώσων και η κοινή τους αεροναυτική άσκηση με την Τουρκία αποτελεί απλά ένα "προπέτασμα καπνού", αλλά και μία προειδοποίηση προς την Τουρκία, η οποία θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ένα μέρος των δυνατοτήτων του σύγχρονου ρωσικού στρατού (και φυσικά οι Τούρκοι θα δούνε αυτά που οι Ρώσοι θα επιλέξουν να "διαρρεύσουν").
Δεν χρειάζεται λοιπόν ανησυχία, γιατί είναι απολύτως βέβαιο πως οι Ρώσοι επιθυμούν μία σταθερή και χωρίς εντάσεις Βαλκανική και ιδιαίτερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οποιαδήποτε ένταση ή θερμό επεισόδιο "παγώνει" προσωρινά το θέμα των ρωσικών αγωγών. Ο χρόνος όμως, είναι κάτι που δεν έχουν την δυνατότητα οι Ρώσοι να απωλέσουν ή να αφήσουν να λειτουργήσει εις βάρος τους.
Ρωσο-τουρκικά γυμνάσια στην Ανατολική Μεσόγειο
Ρωσο-τουρκική ναυτική άσκηση με την ονομασία "TURRUSS-2009" θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπως δήλωσε ο βοηθός του αρχηγού του ρωσικού Στόλου και επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης πλοίαρχος Ίγκορ Ντιγκάλο.
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Ντιγκάλο η άσκηση θα διεξαχθεί κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της μοίρας του ρωσικού Στόλου της Βόρειας Θάλασσας στην τουρκική ναυτική βάση Ακζάς-Καραγκάτς,στην οποία μετείχε το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", το οποίο δεν θα πάρει μέρος στα γυμνάσια.
Από ρωσικής πλευράς στην άσκηση θα συμμετάσχει το αντιτορπιλικό "Ναύαρχος Λέφτσενκο", το οποίο θα πραγματοποιήσει κοινούς ελιγμούς, ασκήσεις επικοινωνίας και έρευνας-διάσωσης με χρήση του ελικοπτέρου τύπου "Κάμοφ-27", το οποίο "σταθμεύει" επί του πλοίου.
Από τουρκικής πλευράς συμμετέχουν η φρεγάτα "Γκερμλίκ", οι πυραυλάκατοι "Φιρτίνα" και "Γκιουρμπέτ" και το περιπολικό "Κασίργκα", σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου πλοιάρχου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]