Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι διεκδικούν κατοικημένα Ελληνικά νησιά

Τέλος πια οι υποχωρήσεις!!!

Από τη μεταπολίτευση μέχρι και τώρα, όλες οι κυβερνήσεις, με κάποιες διακυμάνσεις, ακολουθούν πολιτική κατευνασμού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στο σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις τηρούν χαμηλούς τόνους και μεταθέτουν την όποια επίλυση των τουρκικών διεκδικήσεων σε ένα αόριστο μέλλον, το οποίο εύχονται να μην έλθει ποτέ. Το μόνο που έρχεται είναι η συνεχής ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών διεκδικήσεων. Αυτή την εποχή οι Τούρκοι διεκδικούν κατοικημένα νησιά, το Αγαθονήσι, και το Φαρμακονήσι και έπεται συνέχεια.

Η Τουρκία εργάζεται αργά και σταθερά σε βάθος χρόνου, για την προώθηση των επεκτατικών της βλέψεων και συχνά υπενθυμίζει στους κοιμισμένους Έλληνες, ότι «από το 1922 μέχρι σήμερα οι Έλληνες μετράνε μόνο ήττες». Ιδιαίτερα τώρα, που βλέπουν ότι η χώρα "διοικείται" από τους κουκουλοφόρους, μας περιφρονούν και δεν μας θεωρούν σοβαρούς αντιπάλους!
Περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα με την Τουρκία οι διεθνείς οργανισμοί, η ΕΕ το ΝΑΤΟ κλπ, ή άλλα κράτη. Όλοι οι ξένοι τηρούν ισορροπίες με βάση τα εκάστοτε συμφέροντα. Αν δεν μπορούμε να υπερασπισθούμε τη χώρα μας, κανείς δε θα το κάνει για μας.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι μια νέα εθνικά αξιοπρεπής και σθεναρή στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία δεν έχει τον καλό Ερντογάν και τους κακούς στρατηγούς, αλλά έχει πάντα μια ενιαία διαχρονική πολιτική διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδος.
Το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ επιτέλους ας συντονιστούν και ας εφαρμόσουν μέτρα ανάσχεσης των τουρκικών διεκδικήσεων. Θα πει κάποιος ότι έτσι θα προκαλέσουμε πόλεμο.. Λάθος υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν χωρίς να φθάσουμε εκεί. Βέβαια κάθε εθνικά αξιοπρεπής στάση ενέχει risks, αλλά και παραπέρα μετάθεση των προβλημάτων στο μέλλον χειροτερεύει τα πράγματα.
Οι Τούρκοι, σε κάθε περίπτωση, μελλοντικά θα μας αναγκάσουν ή να υπερασπίσουμε το έδαφος μας, ή να το παραχωρήσουμε. Είμαστε έτοιμοι για την μία ή την άλλη έκβαση;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]