Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δημοκρατία στην Τουρκία απαγορεύει το blogging

Blogging αλα Τούρκα

Στην Τουρκία, αφού πριν λίγο καιρό περιόρισαν την ελευθερία των χρηστών του internet κόβοντας στην πρόσβαση στο Youtube, πριν λίγες μέρες έκοψαν και την πρόσβαση στο Blogger. Ο λόγος, φαινομενικά τουλάχιστον, είναι η παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από κάποια blog που φιλοξενούνταν στην υπηρεσία.
Όλα ξεκίνησαν όταν το Digiturk, ένα συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι το οποίο έχει τα δικαιώματα για προβολή Τούρκικων αγώνων ποδοσφαίρου, ζήτησε από το Blogger να αφαιρέσει κάποια blogs τα οποία παρείχαν links για πειρατικά downloads εκπομπών του.

Το Blogger δεν έκανε κάποια κίνηση και τελικά το Digiturk προχώρησε σε δικαστήριο, του οποίου η απάντηση ήταν η διακοπή πρόσβασης στο Blogger για όλη την Τουρκια, επηρεάζοντας φυσικά εκατομμύρια blogs τα οποία δεν έκαναν κατι παράνομο.
Το ίδιο κανάλι παλιότερα είχε καταφέρει να απαγορεύσει την πρόσβαση στo Justin.tv και το MyP2P TV για τους ίδιους λόγους.
Επίσης στην Τουρκία είχε απαγορευτεί και το Youtube, το WordPress και τα Google Groups.
Βέβαια όλες αυτές οι απαγορεύσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι στέρηση της ελευθερίας του λόγου και αυτό έρχεται σίγουρα σε αντίθεση με την πρόθεση της Τουρκίας να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
… αυτοί ειναι χειρότεροι απο εμάς σε μερικά πράγματα. Αν και οι "δικοί" μας προσπαθούν να τους... φτάσουν...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]