Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία θέλει να δικάσει τη 17Ν


Η Τουρκική Δικαιοσύνη ζητά

να δικάσει 4 μέλη της 17 Νοέμβρη


Από το γραφείο του Εισαγγελέα (στην Άγκυρα) ανακοινώθηκε ότι τέσσερα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη (17N), που εκτίουν ποινές φυλάκισης στην Ελλάδα, θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία "απόπειρας ανατροπής της συνταγματικής τάξης της Τουρκικής Δημοκρατίας” και τη κατηγορία της “ανθρωποκτονίας από πρόθεση”.
Συγκεκριμένα δύο τούρκοι διπλωμάτες που εργάζονταν στην τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα σκοτώθηκαν σε δύο χωριστές επιθέσεις από τη 17N στην Αθήνα: Ο ακόλουθος Çetin Görgü εκπρόσωπος Τύπου που σκοτώθηκε το 1991 και ο διπλωμάτης Ömer Haluk Sipahioğlu που δολοφονήθηκε το 1994.

Τον Ιούλιο του 1991, ο διπλωμάτης Deniz Bölükbaşı που υπηρετούσε στην Αθήνα και νυν βουλευτής του εθνικιστικού MHP, αλλα και δύο υπάλληλοι πρεσβείας ήταν ο στόχος εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο. Επέζησαν της επίθεσης και η 17N ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Ένα δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας τότε, (σήμερα έχει καταργηθεί λόγω ευρωπαϊκων απαιτήσεων) διεξήγαγε μια έρευνα με σκοπό τη δίωξη των τεσσάρων μελών της 17 Ν. Ενώ η έρευνα συνεχιζόταν, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα της 17Ν το 2003, προτρέποντας έτσι τους Τούρκους κατηγόρους τους να έρθουν σε επαφή με τους έλληνες δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς ώστε να λάβουν καταθέσεις σχετικά με τις επιθέσεις στους τούρκους διπλωμάτες. Στις καταθέσεις τους, οι τρομοκράτες ομολόγησαν τις επιθέσεις αλλά η ποινική δίωξη πάγωσε για δικονομικούς λόγους και μόλις πρόσφατα Τουρκικό δικαστήριο αποδέχτηκε αίτημα του Εισαγγελέα για να ασκηθεί ποινική δίωξη και να ξεκινήσει η δίκη.
Σχόλιο: Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον σχετικά με την στάση που θα κρατήσει το Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην Τουρκία, κατόπιν δικαστικού αιτήματος, μέλη της 17 Νοέμβρη προκειμένου να δικαστούν. Η οποιαδήποτε άρνηση εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα θα "αξιοποιηθεί" κατάλληλα από την Τουρκική πλευρά προκειμένου να παρουσιάσει την Ελλάδα ως υποστηρικτή τρομοκρατών (βλέπε πρόσφατο αίτημα για συνεργασία της χώρας μας στην σύλληψη Κούρδων που ζουν στην Ελλάδα και πρωτοσέλιδο στη Huriyet σχετικά με ανώτατο στέλεχος του PKK που κατοικεί σε συνοικία της Αθήνας).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]