Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν άντεξε η Ντόρα και βιάστηκε πάλι πετώντας την κοτσάνα της…

«Μόνο όταν τα βρούμε στο όνομα…»!

Στα σημερινά «ΝΕΑ» η κυρία Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρει ρητά: «"Το βέτο ασφαλώς και δεν είναι αυτοσκοπός. Η πολιτική μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έχει έναν και μόνο στόχο: την οριστική επίλυση του προβλήματος της ονομασίας. Είμαστε απολύτως συνεπείς: Όταν και μόνο όταν καταλήξουμε σε μια συμφωνία αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, θα συναινέσουμε στην ένταξη των Σκοπίων."
Απορίας άξιο όμως είναι πως η συγκεκριμένη δήλωση της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών που θέτει ΜΟΝΟ θέμα ονομασίας των Σκοπίων!!! Δεν υπάρχει φαίνεται κανένα άλλο ζήτημα που να πρέπει να συζητηθεί για την κόρη του κυρίου Μητσοτάκη…! Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, ούτε κάποιο ζήτημα γλώσσας!!! Άραγε όλα τα έχει λυμένα η Ντόρα ή προτιμά να τα ξεχνάει;

Είναι σημαντικό το όνομα και κανείς δεν αντιλέγει… Αλλά γιατί περνάει σε δεύτερη μοίρα το Ελληνικό ΥΠΕΞ, δια στόματος της κυρίας Μπακογιάννη, τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας; Δεν συζητάω για τα θέματα της ιστορίας και του πολιτισμού, ούτε για τον αλυτρωτικό χαρακτήρα του συντάγματος των Σκοπίων.
Αυτά, καθώς φαίνεται, ανήκουν πλέον στα ήδη λελυμένα και δεν γίνεται καν λόγος από την Ελληνική πλευρά. Καλά θα κάνουν όμως να μας πούνε εάν λύθηκαν αλλά και το πως λύθηκαν τελικά οι συγκεκριμένες θέσεις και απαιτήσεις των Σκοπιανών.
Προσωπικά, θεωρώ εξωφρενική την σημερινή αυτή δημόσια τοποθέτηση της Ντόρας, που δείχνει να βιάζεται (όσο και η κυρία Κοντολίζα Ράις) για να κλείσει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αλλά προς τι τόση βιασύνη άραγε; Γιατί να συνεχίζει να επιμένει, μετά και από την αποκάλυψη του «εγγράφου φωτιά» σχετικά με την πρόταση Νίμιτς και τους πραγματικούς της συντάκτες; Γιατί περιορίζεται η Ντορούλα μας στην ονομασία και αποφεύγει να θίξει τα ζητήματα που γέννησε η καλοκαιρινή επιστολή Γκρούεφσκι και που αναφέρθηκαν (εμμέσως πλην σαφώς) και στο «πακέτο ιδεών» Νίμιτς;
Το απόσπασμα αυτό, από τη συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει σαν πρώτο θέμα και η Α1 των Σκοπίων, που καταλαβαίνοντας την αλλαγή πλεύσης της Ελληνίδας υπουργού «κρούει τον κώδωνα» στην Σκοπιανή πλευρά προκειμένου να εκμεταλλευθούν καταλλήλως την περίσταση.
Κι επειδή εγώ γράμματα πολλά δεν ξέρω, ούτε στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχω σπουδάσει, ούτε γνωριμίες με πρώην προέδρους των ΗΠΑ έχω, αλλά και ούτε συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους 100 ισχυρότερους του κόσμου, ένα μόνο έχω να πω:
ΝΤΟΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ…
Πήγαινε και στο σπίτι σου καλή μου, σίγουρα κάποιον θα βρεις να ταλαιπωρήσεις κι εκεί… Φτάνει πια με την ταλαιπωρία που έχεις δημιουργήσει στα Ελληνικά ζητήματα και με την ανευθυνότητα (επιεικέστατη έκφραση) με την οποία αντιμετωπίζεις πολύ σοβαρά ζητήματα από όσα πραγματικά αντέχεις…
ΤΖΑΣΕ, να το πω αλλιώς, επειδή η παραμονή σου στο συγκεκριμένο υπουργείο μόνο επιζήμια γίνεται πλέον. Και ετούτος ο τόπος δεν σηκώνει πλέον άλλα "λάθη"... ούτε μεσοβέζικες λύσεις και τοποθετήσεις εις βάρος των ιδανικών του, των πιστεύω του, της ιστορίας του και των συνόρων του.
Και εάν φοβάσαι μην σου πούνε τα «μεγάλα αφεντικά» ότι η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται σωστά, να σου πω εγώ και μία απάντηση να τους δώσεις: «Ναι, εδώ και 17 χρόνια δεν συμπεριφερόμαστε όπως θα έπρεπε, εξαφανίζοντας οριστικά σαν μύγα αυτούς που επιθυμούν να κλέψουν από την χώρα μου για να υπάρξουν»…
Το κατάλαβες κυρία Μπακογιάννη ή το προτιμάς και ζωγραφισμένο;
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]