Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα καθυστέρηση στη δίκη της Εργκένεκον


Ένας κατηγορούμενος ζήτησε

να αναγνωσθεί το κατηγορητήριο


Η διαδικασία στην δίκη στην Κωνσταντινούπολη των 86 κατηγορούμενων για συνωμοσία με στόχο την διάπραξη πραξικοπήματος θα καθυστερήσει αφού ένας από αυτούς υποστήριξε ότι πρέπει να αναγνωστεί όλο το κατηγορητήριο που αποτελείται από 2.455 σελίδες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Σύμφωνα με το δίκτυο μετά το αίτημα ενός από τους κατηγορούμενους για την ανάγνωση ολόκληρου του κατηγορητηρίου, η διαδικασία είναι πιθανόν να παραταθεί για περίπου 10 ημέρες ακόμη.

Οι 86 κατηγορούνται για συνωμοσία στην πραγματοποίηση επιθέσεων σε όλη την Τουρκία προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.
Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι πρώην αξιωματικοί του στρατού, ένας συγγραφέας και ο ηγέτης ενός μικρού αριστερού κόμματος, κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα και ότι ανήκουν σε μία οργάνωση γνωστής ως Εργκένεκον.
Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση που είχε εμπλοκή σε διάφορους φόνους στο παρελθόν και ότι σχεδίαζε τις δολοφονίες πολιτικών και άλλων ηγετών, μεταξύ των οποίων του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, του Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, πρώην αρχηγού του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και του τιμημένου με βραβείο Νόμπελ συγγραφέα Ορχάν Παμούκ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]