Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές κατά των Σκοπίων

Αναγκαίος ο ευρωπαϊκός δρόμος...

Αιχμές για τη στάση της ΠΓΔΜ, χωρίς να την κατονομάσει, άφησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης, του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου.
Κατά την αντιφώνησή του προς το διοικητή του Τρίτου Σώματος Στρατού στο επίσημο δείπνο στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως ο εκδημοκρατισμός, η οικονομική εξυγίανση και η κοινωνική συνοχή είναι το μεγάλο στοίχημα των Βαλκανίων και η προϋπόθεση για μια ισότιμη ευρωπαϊκή πορεία.

«Πρέπει όμως και οι βαλκανικές χώρες να πιστέψουν ότι πρέπει να πορευθούν στον ευρωπαϊκό δρόμο χωρίς εκπτώσεις και αναχρονισμούς. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνουν βήματα μπροστά, αφήνοντας πίσω φενάκες και επίπλαστους "μικρομεγαλισμούς", ιστορικές φαλκιδεύσεις, που έβλαψαν τους λαούς των Βαλκανίων, ωφελώντας επικυρίαρχους και μεγάλα συμφέροντα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ακόμη πως «οφείλουμε όλοι μας να διατηρούμε ζωντανή την παρακαταθήκη και την πολύτιμη κληρονομιά των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία» και «να υπηρετήσουμε με ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας».
«Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι το ελληνικό έθνος έχει μεγάλες αντοχές. Αυτές τις φανερώσαμε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του λαού μας, όταν υπερνικήσαμε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες μας, δρώντας συλλογικά στη σφαίρα των πραγματικών αξιών» σημείωσε.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]