Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιδράσεις Γκρούεφσκι για την προσαγωγή δημοσιογράφων

Δημιουργούν τις προβοκάτσιες

κι έπειτα τολμούν να κατηγορούν εμάς!


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολα Γκρούεφσκι, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου». Το γεγονός αυτό, είπε, «αποτελεί επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει κατάχρηση και συνεχίζει με αυτή την πρακτική. Νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να σταματήσει τις καταχρήσεις αυτές. Γίνεται λόγος για κάτι που δεν αρμόζει σε μια χώρα που δηλώνει ότι έχει τις πολιτικές και δημοκρατικές δυνατότητες να είναι μέλος της ΕΕ. Πράγματι, είναι αξιοπερίεργο στον 21ο αιώνα να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα. Κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται σε κακομεταχείριση και ο τοπικός μακεδονικός πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα.

Με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εμποδίζεται η καθημερινότητά τους. Είναι νόμιμο το δικαίωμα κάθε χώρας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις. Να μην διεξάγονται όμως μπροστά από τις αυλές των ανθρώπων. Αυτό είναι σοβαρό. Οι άνθρωποι αυτοί ζητούν οι ασκήσεις αυτές να διεξάγονται μακριά από αυτούς, όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται. Αντί αυτού συλλαμβάνονται άτομα. Αυτό είναι ενδεικτικό της πρόθεσης να μην πραγματοποιηθούν απλώς στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά να γίνει επίδειξη ισχύος και εκφοβισμός του πληθυσμού. Ευελπιστώ ότι η Ελλάδα θα επιδείξει δημοκρατικές ικανότητες, επιλύοντας άμεσα και εσπευσμένα τα προβλήματα αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Ανέφερε ακόμη, ότι αύριο θα ενημερώσει σχετικά στις Βρυξέλλες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Εμίλιγιαν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι «τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν εσωτερικό ζήτημα του νότιου γείτονά μας». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί «πως αυτά τα συμβάντα προκαλούν σοβαρές εντάσεις στους κατοίκους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες που ζουν εκεί».
«Πράγματι, μας άφησε έκπληκτους», υπογράμμισε ο κ. Στάνκοβιτς, «το γεγονός ότι μία χώρα, η οποία δηλώνει δημοκρατική και η οποία είναι μέλος της ΕΕ, δεν δίνει τη δυνατότητα στην επικράτειά της οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο τους: την αντικειμενική πληροφόρηση της κοινής γνώμης».
Ο κ. Στάνκοβιτς ζήτησε ακόμη από τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ, «χάρη του συμφέροντος των Μακεδόνων που ζουν στην περιοχή της Φλώρινας»,όπως είπε, τα «χθεσινά γεγονότα να μην αποτελέσουν αντικείμενο λαϊκισμού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτικούς στόχους».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, κ. Τάχιρ Χάνι, θεώρησε ότι τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν «δυσάρεστο γεγονός».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]