Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει να επιμένει στις προκλήσεις ο Γκρούεφσκι

Η Ελλάδα κάνει επίδειξη ισχύος

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, με αφορμή την προσαγωγή Σκοπιανών δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Φλώρινα για τη λειτουργία στρατιωτικού πεδίου βολής στην περιοχή.
Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται δήλωσε ότι «η προσαγωγή δημοσιογράφων από τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας", μόνο και μόνο επειδή εκτελούσαν το δημοσιογραφικό τους έργο, αποτελεί πράξη άνευ προηγουμένου» καθώς και «επίδειξη ισχύος» από την Ελλάδα. Ο κ. Γκρούεφκσι κατηγορεί τη χώρα μας για συνεχιζόμενες καταχρήσεις και μάλιστα καλεί την Ε.Ε. «να βρει τρόπο ώστε να υποδείξει στην Ελλάδα να τις σταματήσει».

Συνεχίζοντας, αφού χαρακτηρίζει «αξιοπερίεργο στον 21ο αιώνα να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα» αναφέρει: «Κατά κάποιο τρόπο εκτίθεται σε κακομεταχείριση και ο τοπικός "μακεδονικός" πληθυσμός που ζει στην Ελλάδα. Με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων εμποδίζεται η καθημερινότητά τους. Είναι νόμιμο το δικαίωμα κάθε χώρας να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις. Να μην διεξάγονται όμως μπροστά από τις αυλές των ανθρώπων».
Καταλήγοντας εκφράζει την ελπίδα «η Ελλάδα να επιδείξει δημοκρατικές ικανότητες, επιλύοντας άμεσα και εσπευσμένα τα προβλήματα αυτά» ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του την Τετάρτη να ενημερώσει σχετικά αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Εμίλιγιαν Στάνκοβιτς, δήλωσε ότι «τα τελευταία επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν εσωτερικό ζήτημα του νότιου γείτονά μας». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το κόμμα του θεωρεί «πως αυτά τα συμβάντα προκαλούν σοβαρές εντάσεις στους κατοίκους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους "Μακεδόνες" που ζουν εκεί».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Τάχιρ Χάνι ανέφερε ότι τα χθεσινοβραδινά συμβάντα στην περιοχή της Φλώρινας αποτελούν «δυσάρεστο γεγονός».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]