Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμαρτύρονται τα Σκόπια για τις συλλήψεις των «δημοσιογράφων» στα επεισόδια που έγιναν στην Φλώρινα!


Επιδιώκουν την αναταραχή

Οι συλλήψεις στις οποίες προέβη η αστυνομία στην περιοχή της Φλώρινας, αφορούσαν τέσσερις δημοσιογράφους των Σκοπίων, οι οποίοι φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις!
Ο παραλληλισμός με δραστηριότητες που καμία σχέση δεν έχουν με δημοσιογραφικές ενέργειες, αλλά αφορά κύρια δράση συλλογής πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών, είναι κάτι αυτονόητο το οποίο φυσικά και είναι άκρως προκλητικό, επικίνδυνο και απαιτείται η ανάλογη αντιμετώπισή του.
«Τραβούν το σκοινί» τα Σκόπια, λοιπόν, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας προέβη σε προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για την προσαγωγή τεσσάρων δημοσιογράφων από την ΠΓΔΜ κοντά στο χωριό Λόφοι, στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε για σήμερα το απόγευμα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, για να της επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε δώσει στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τη διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας και τη λειτουργία πεδίου βολής στο Δήμο Μελίτης, στο νομό Φλώρινας:
«Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα σημερινά (σ.σ χθεσινά) επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της».
Απαντώντας, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να προβαίνει σε ενέργειες εξακρίβωσης στοιχείων ξένων πολιτών, οι οποίοι φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. «Ως εκ τούτου -παρατήρησε- το διάβημα αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας και απορρίπτεται ως αβάσιμο».

Είναι σαφέστατο πλέον πως σκοπός των Σκοπίων είναι η δημιουργία ενός κλίματος «εμπόλεμης κατάστασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Το γιατί όμως γίνεται κάτι τέτοιο, είναι ένα ερώτημα που κανονικά μόνο ο Γκρούεφσκι (ίσως) θα μπορούσε να απαντήσει. Είναι όμως τόσο ανοιχτές οι ενέργειες που δεν μπορούν να κρύψουν την αδυναμία του πρωθυπουργού των Σκοπίων στην προσπάθεια που καταβάλει ώστε να βρει προφάσεις για να αντικρούσει την πρόταση Νίμιτς. Έτσι, κατέφυγε στην μοναδική πλέον διέξοδο, που δεν είναι διπλωματική αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την διπλωματία. Και αυτή η διέξοδος δεν είναι άλλη από τις «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.
Η προσπάθεια του Γκρούεφσκι επικεντρώνεται στο να διατηρήσει το κλίμα του τελευταίου έτους, όπου κυριάρχησαν οι εντάσεις και οι συνεχείς διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές (Αθήνα και Σκόπια). Μόνο με ένα τέτοιο «πολιτικό» κλίμα είναι δυνατόν να παραμείνει στην εξουσία, μετά την τελευταία στροφή του προέδρου Τσερβένκοφσκι, ο οποίος απέφυγε τον πολιτικό αποκλεισμό του και διεκδικεί μεγάλο μερίδιο (και ίσως και την πρωθυπουργία) στην πολιτική ζωή του τόπου, αμέσως μετά την έξοδό του από την Προεδρία της ΠΓΔΜ.
Οι προβοκάτσιες είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστούν, αλλά και θα κλιμακωθούν, αποβλέποντας σε έναν ακόμη στόχο: να φανεί η «πίεση» της Ελλάδας απέναντι σε μία αδύναμη χώρα, όπως είναι τα Σκόπια, προκειμένου να γίνουν συστάσεις προς την χώρα μας για «αυτοσυγκράτηση»…
Και για την ιστορία, τα ονόματα των συλληφθέντων «δημοσιογράφων» είναι:
1. Goran Momiroski (Горан Момироски), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1
2. Gorazd Comovski (Горазд Чомовски), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Α2
3. Igor Jankovski (Игор Јанковски), ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Α1
4. Mary Jordanovska (Мери Јордановска), ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ NOVA MAKEDONJIA.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]