Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στον Γκρούεφσκι

Νέα πρόκληση των Σκοπίων με αφορμή

διαμαρτυρία για πεδίο βολής στη Φλώρινα


Σε έντονο ύφος απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος στην κυβέρνηση των Σκοπίων την οποία κατηγόρησε για προκλητική απόπειρα ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και νέα απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Αφορμή αποτέλεσαν τα σχόλια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων για τη λειτουργία πεδίου βολής στο Δήμο Μελίτης, στο νομό Φλώρινας.

«Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σχετικά με τα σημερινά (σ.σ χθεσινά) επεισόδια στην περιοχή της Φλώρινας, στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ως αρχική αντίδραση, η κυβέρνηση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της», αναφέρει προκλητικά ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων.
«Η συνειδητή αυτή πολιτική καλλιέργειας εθνικισμού και μισαλλοδοξίας είναι ανεύθυνη και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ας το πάρει απόφαση ο κ. Γκρούεφσκι. Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους συνηγόρους και μάλιστα με προφανή κίνητρα. Αντ’ αυτού, ας επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές του στη βελτίωση της, κατά γενική ομολογία διεθνών οργανισμών και παρατηρητών, επιδεινούμενης κατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα του», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.
Κατά τη διαμαρτυρία ομάδας κατοίκων από το δημοτικό διαμέρισμα Λόφων του Δήμου Μελίτης για τη λειτουργία στρατιωτικού πεδίου βολής στην περιοχή, προκλήθηκαν επεισόδια και εμποδίστηκε η διέλευση στρατιωτικής φάλαγγας. Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Φλώρινας με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αντίστασης και διέγερσης σε απείθεια, ενώ πό την αστυνομία αναζητούνται άλλα τρία άτομα.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, χθες το βράδυ ομάδα περίπου 15 κατοίκων από τους Λόφους τοποθέτησαν κάθετα στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο πεδίο βολής, ένα φορτηγό και ένα τρακτέρ, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η στρατιωτική φάλαγγα, αποτελούμενη από τέσσερα ερπυστριοφόρα άρματα μάχης και δύο στρατιωτικά οχήματα τύπου τζιπ.
Με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε προσωρινά η κυκλοφορία, αλλά ύστερα από λίγο οι επτά κατηγορούμενοι φέρονται ότι άρχισαν να προτρέπουν συγχωριανούς τους να σταματήσουν και πάλι την πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας, γεγονός που προκάλεσε νέα ένταση.
Σημειώνεται ότι και πριν από δύο εβδομάδες μικρή ομάδα κατοίκων προσπάθησε και πάλι χωρίς επιτυχία να ματαιώσει στρατιωτική άσκηση στο πεδίο βολής του Δήμου Μελίτης που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή και άρχισε να λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του '50.
Να σημειωθεί πως τελικά οι συλλήψεις που έγιναν χθες στην περιοχή των λόφων, αφορούν σε άτομα που είναι κάτοικοι των Σκοπίων και εργάζονται στα ΜΜΕ. Η ταύτιση των επαγγελμάτων τους, με τους "δημοσιογράφους" που είχαν ανεβάσει την Τουρκική σημαία στα Ίμια, σαφέστατα και δεν οφείλεται στην "τύχη"... Μένει να δούμε τις αντιδράσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, που πρέπει να μην μείνει πλέον στα λόγια...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]