Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι απειλεί με Κοσοβοποίηση την Φλώρινα!


Επιθυμεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια


Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει πολιτικά ο Γκρούεφσκι, μετά το τελευταίο «γύρισμα» του προέδρου των Σκοπίων Τσερβένκοφσκι, που δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να «βγει εκτός παιχνιδιού», δείχνει πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει διαθέσεις να «ανατινάξει» την εύθραυστη ειρήνη των Βαλκανίων.
Πριν μερικές ημέρες και με πρόφαση «επεισόδιο» που έγινε στους Λόφους της Φλώρινας, με κατοίκους που απαιτούσαν την απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού, ο Γκρούεφσκι παραβιάζοντας το Σύνταγμα των Σκοπίων, επεχείρησε μία μικρή (αλλά ενδεικτική των προθέσεών του) παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.

Λίγες ημέρες αργότερα, και μόλις χθες, μία ομάδα προβοκατόρων επιτέθηκε σε στρατιωτικά οχήματα στους Λόφους της Φλώρινας και μετά από σύντομη συμπλοκή συνελήφθησαν 4 και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Την «είδηση» άρπαξαν τα (καθοδηγούμενα από τον Γκρούεφσκι) ΜΜΕ των Σκοπίων και άρχισαν να την μεταδίδουν απαιτώντας την απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την περιοχή, ζητώντας ταυτόχρονα την προστασία των "Αιγεατών Μακεδόνων" που κατοικούν σε ποσοστό 100% την περιοχή!!!
Παίζοντας με την φωτιά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, είναι σαφέστατο ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που προσπαθεί να δημιουργήσει, όπως επίσης δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη στην οποία περιέρχεται, αφού ουσιαστικά ο ίδιος ήταν αυτός που πυροδότησε και τα δύο επεισόδια, δίνοντας μάλιστα τροφή και γνέφοντας προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων με τρόπο ώστε να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση δημιουργίας "κλίματος" σε διεθνή κλίμακα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία νέα βάση απαιτήσεων, ισχυρότερων του παρελθόντος, εις βάρος της Ελλάδας.
Έχουν αντιληφθεί άραγε οι πολίτες των Σκοπίων και της ευρύτερης περιοχής, το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν μέσα από τέτοιες πρακτικές και σχεδιασμούς της πολιτικής τους ηγεσίας; Και δεν αναφέρομαι, σε κίνδυνο από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά για την ευκαιρία που δίνει στους «καλούς γείτονες», Αλβανία και Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός τους, ώστε να αρπάξουν την ευκαιρία και να λειτουργήσουν με τις δικές τους (πραγματικές και όχι εικονικές) μειονότητες και να θέσουν (πραγματικά και όχι στημένα) ζητήματα μειονοτήτων μέσα στα Σκόπια…
Αυτός ουσιαστικά είναι και ο φόβος του Γκρούεφσκι, που προσπαθεί για άλλη μία φορά να κινηθεί πρώτος στην πολιτική σκακιέρα και να αναγκάσει σε άμυνα τους αντιπάλους του. Μόνο, που του ξέφυγε μία λεπτομέρεια: το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά εθνικό… και οι Έλληνες έχουν την κακή συνήθεια να ενοχλούνται όταν κάποιος προσπαθεί να τους πατήσει τον κάλο… Και αναφέρομαι στους Έλληνες και όχι σε εκείνα τα «πουλημένα τομάρια» που προσπαθούν να δηλητηριάζουν σε καθημερινή βάση τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και οι οποίοι δεν διστάζουν (χρησιμοποιώντας μεθόδους που μόνο σε σχολές μυστικών υπηρεσιών μπορεί να μάθει κάποιος –όπως οι ίδιοι ομολόγησαν άλλωστε-) να λειτουργούν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος προκειμένου να ικανοποιήσουν την τσέπη, την ματαιοδοξία και τα συμφέροντα των «αφεντικών» τους.
Τέτοιους χρησιμοποιεί και ο Γκρούεφσκι κι έχει την εντύπωση πως είναι σε θέση να εμπαίζει την λογική της διεθνούς κοινότητας, ξεχνώντας πως βρίσκεται στον λάκκο των λεόντων και πως υπάρχουν πολλές (πάρα πολλές είναι η αλήθεια) πιθανότητες να ζητάει σε λίγο καιρό την βοήθεια των Ελλήνων, αυτών που τώρα περιγελά, εμπαίζει και εξαπατά σε καθημερινή βάση…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. αντί να καθόμαστε και να τον κοιτάμε το μαλάκα δε μπουκάρουμε εμείς να του "κοσοβοποιήσουμε" το μπουρδέλο που έχει για χώρα!!! ένα ντου με τα παλιά τα LEO 1 και τα Α7 (τιμητική αποστρατεία) με πρόσχημα την καταπίεση των αδελφών μας των Αλβανών!!! εκεί να δεις γέλιο... να στείλουμε και τους αλβανούς μετανάστες εθελοντές ναρκαλιευτές να τους "φάνε" οι σκοπιανοί... αλλά με ποιόν; με τις κότες που μας κυβερνάνε;; βλέπετε τι όργια κάνουν οι τούρκοι στο ιρακινό κουρδιστάν... εμείς το παίζουμε πολιτισμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]