Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανησυχούν τα Σκόπια για την περίπτωση έγερσης Ελληνικής μειονότητας στην ΠΓΔΜ

"Οι Έλληνες δημιουργούν προβλήματα..."

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας "Nova Makedonija", με τίτλο «Οι Έλληνες μας δημιουργούν προβλήματα και με τις "μικρές μειονότητες"», εν αναμονή σχετικής θετικής Έκθεσης από την ΕΕ, στις αρχές Νοεμβρίου, οι λεγόμενες «μικρές μειονότητες» της ΠΓΔΜ ενδέχεται να εξελιχθούν σε νέο ανοικτό ζήτημα για την ΠΓΔΜ.

Διπλωματικές πηγές της εφημερίδας υποστήριξαν ότι οι Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες προωθούν εντατικά σε αξιωματούχους της ΕΕ, την ιδέα να ελεγχθεί η αντιμετώπιση που έχουν στην ΠΓΔΜ οι μικρότερες εθνοτικές κοινότητες, όπως αυτές των Σέρβων, των Ρομά, των Τούρκων και των Βλάχων. Μετά τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του VMRO-DPMNE και του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, προστίθεται στο δημοσίευμα, η ελληνική διπλωματία εντόπισε τις μικρές μειονότητες ως "πιθανό αδύνατο σημείο της λειτουργίας των Αρχών της ΠΓΔΜ", επί του οποίου μπορεί να ασκήσει κριτική η ΕΕ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]