Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιρανικά καταδιωκτικά υποχρέωσαν σε προσγείωση αεροσκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια


Αρχικά δημιουργήθηκε σύγχυση

για την ταυτότητα του αεροσκάφους


Ιρανικά καταδιωκτικά υποχρέωσαν σήμερα ένα βρεττανικό ή ουγγρικό Falcon να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεσων Fars.
Σύμφωνα με τους Ιρανούς το αεροσκάφος εισήλθε παράνομα στο Ιράν από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το Fars, μετέδωσε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν πολεμικό και όπως διευκρινίστηκε, η παραβίαση του ιρανικού εναέριου χώρου ήταν ακούσια.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι αξιωματούχοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος ανακρίθηκαν και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Αμέσως μετά το τέλος της ανάκρισης επετράπη στο αεροσκάφος να αναχωρήσει.
Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars έκανε αρχικά λόγο για αμερικανικό Falcon, ενώ στη συνέχεια μιλούσε απλώς για Falcon στο οποίο επέβαιναν Αμερικανοί στρατηγοί. Ο κρατικός αραβόφωνος τηλεοπτικός σταθμός al-Alam μετέδιδε από πλευράς του ότι επρόκειτο για βρετανικό ή ουγγρικό αεροσκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν.
Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε τελικά υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters ότι το αεροσκάφος ήταν ουγγρικό και δεν επέβαιναν σε αυτό Αμερικανοί. Ο ίδιος ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]