Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύναξη Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Φανάρι

Εορτασμός έτους Αποστόλου Παύλου

Σύναξη των προκαθημένων των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών, οργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για να εορτάσει το έτος του Αποστόλου Παύλου.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος, καθώς και οι πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, όπως και οι αρχιεπίσκοποι Κύπρου κ. Χρυσόστομος, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος και Φινλανδίας κ. Λέοντος και ο μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος. Οι Εκκλησίες Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Πολωνίας θα εκπροσωπηθούν δι' αντιπροσωπειών εξ αρχιερέων.

Οι εργασίες της Συνάξεως θα αρχίσουν στις 10 Οκτωβρίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι και θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτωβρίου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως, οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα καταλήξουν σε Μήνυμα, το οποίο θα αναγνωσθεί την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, κατά τη Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσουν στον Πατριαρχικό Ναό οι προκαθήμενοι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Στο πλαίσιο των εορτασμών του έτους Αποστόλου Παύλου, συγκαλείται τις ίδιες ημερομηνίες στο Φανάρι Διεθνές Βιβλικό Συμπόσιο, στο οποίο θα λάβουν μέρος τόσο οι προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όσο και επιστήμονες-ειδικοί βιβλικοί θεολόγοι και καθηγητές με ανάλογες επιστημονικές εισηγήσεις και ανακοινώσεις από όλο τον κόσμο.
Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου θα αρχίσει περιοδεία-προσκύνημα όσων συμμετάσχουν στη Σύναξη, σε πόλεις τις οποίες επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος και βρίσκονται εντός της κανονικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως: Έφεσος, Αττάλεια, Πέργη, Λίνδος Ρόδου και Καλοί Λιμένες Κρήτης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]