Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Συμβούλιο Άμυνας πήρε σημαντικές αποφάσεις


Ελληνικός Στρατός:

Σύγχρονος, Ισχυρός,

Ευέλικτος, Ταχυκίνητος



Την έγκριση νέας μελέτης για την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, η οποία θα προωθηθεί στο επόμενο ΚΥΣΕΑ.
Η νέα δομή δυνάμεων του ΕΣ προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση μείζονων σχηματισμών (διάλυση των Επιχειρησιακών Στρατηγείων της ΧΧ ΤΘΜ, Ι ΜΠ, της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), μείωση του αριθμού των θέσεων των ανωτάτων αξιωματικών (σ.σ. η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά δυσανάλογο αριθμό στρατηγών σε σχέση με το μέγεθος του στρατεύματος) και μετακίνηση του Β΄ Σώματος Στρατού από τη Βέροια στο Διδυμότειχο.

Το μοντέλο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία πολυδύναμων στρατοπέδων όπου θα στεγάζονται περισσότερες μονάδες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός τους και να επιτευχθεί πλήρης επάνδρωση των μονάδων.
Από τις μονάδες που θα μείνουν, κάποιες θα επιδιωχθεί να έχουν προσωπικό μόνο για συντήρηση των οπλικών συστημάτων, ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν επίστρατους και να επιχειρήσουν αμέσως, ενώ οι υπόλοιπες θα είναι πλήρως στελεχωμένες και απολύτως ετοιμοπόλεμες.
«Στόχος είναι η μετακύλιση σε μοντέλο με μικρότερες, ευέλικτες και ταχύτερα κινούμενες δυνάμεις, με λιγότερους ανώτατους αξιωματικούς», ανέφερε αρμόδια πηγή. Στους άλλους κλάδους οι αλλαγές είναι ελάχιστες- η πιο σημαντική είναι η αλλαγή της δομής δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στα υποβρύχια, με αύξηση από 10 σε 12.
Το κόστος της μετεξέλιξης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]