Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία μεταφέρει τον "κίνδυνο" στην αυλή των ΗΠΑ

Ο Τύπος στη Μόσχα έκανε λόγο για πανίσχυρη ναυτική δύναμη που δεν φαντάζονται οι δυτικοί και προανήγγειλε επισκέψεις-έκπληξη και σε λιμάνια άλλων χωρών

Ο ρωσικός πολεμικός στόλος απέπλευσε χθες από την Αρκτική για την πολυαναμενόμενη αποστολή του στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, τη θάλασσα της Καραϊβικής, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με τις δυνάμεις της Βενεζουέλας.


Ο ρωσικός στόλος στην «πίσω αυλή» των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα η Μόσχα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον αντιαμερικανό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, στην κόκκινη πλατεία του Κρεμλίνου. «Πρόκειται για πανίσχυρη δύναμη, ο στόλος θα είναι πολύ μεγαλύτερος απ όσο οι Δυτικοί φαντάζονται», σημείωνε στο χθεσινό της φύλλο η μεγάλης κυκλοφορίας μοσχοβίτικη εφημερίδα «Νεζαβισιμάγια Γκαζέτα», που προανήγγειλε τον κατάπλου-έκπληξη των πολεμικών πλοίων σε περισσότερους λιμένες νοτιοαμερικανικών χωρών.



Νέα δεδομένα
Μια νέα πραγματικότητα οικοδομεί ταχύτατα στον έως πρόσφατα προνομιακό χώρο της Ουάσιγκτον η Μόσχα, απαντώντας στην εμφάνιση του αμερικανικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και στην επικείμενη εγκατάσταση αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία.
Δεκαπέντε χιλιάδες ναυτικά μίλια θα διατρέξει ο στόλος των ρωσικών πολεμικών σκαφών, που απέπλευσε χθες με προορισμό το μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ. Πρώτη εγκατέλειψε το ρωσικό αρκτικό λιμάνι του Σεβερομόσκ η ναυαρχίδα του στόλου, το πυρηνοκίνητο πολεμικό πλοίο «Μεγάλος Πέτρος».
Ακολούθησαν το ανθυποβρυχιακό «Ναύαρχος Τσεμαπνένκο» και πλοία συνοδείας. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, τον στόλο θα συνοδεύουν πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροσκάφη.
Προπομπός του ρωσικού στόλου ήταν τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη TU-16, που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα στη Βενεζουέλα για αναγνωριστικές και εκπαιδευτικές επιχειρήσεις εν όψει των ναυτικών γυμνάσιων στην Καραϊβική.
Οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας - Βενεζουέλας αναμένεται να διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης, που παρακολουθεί την κλιμάκωση της νέας ρωσοαμερικανικής αντιπαράθεσης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]