Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη ζήτησε να συναντηθεί με την Κοντολίζα


Τι σκοπεύει να της ανακοινώσει;


Η κα Μπακογιάννη, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, θα συναντηθεί, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ην. Εθνών, με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, έπειτα από σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς.
Στη συνάντηση Μπακογιάννη - Ράις αναμένετα να συζητηθούν το Σκοπιανό, οι προοπτικές που διανοίγονται για λύση του Κυπριακού, οι εξελίξεις στον Καύκασο, όπως και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Από αμερικανικής πλευράς έχει επίσης ζητηθεί, και αναμένεται να καθοριστεί, συνάντηση και του τρίτου στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υφυπουργού Γουίλιαμ Μπερνς, με την κα Μπακογιάννη.

Η συνάντηση της κας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλόγο της είναι το σημείο ενδιαφέροντος από Ελληνικής πλευράς. Είναι σαφέστατο πως η κα Μπακογιάννη θέλει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο αλλά και να συζητήσει με της κα Ράις τις θέσεις των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη (αγνώστου περιεχομένου μέχρι στιγμής) πρόταση.
Ο Γουίλιαμ Μπερνς αναμένεται να είναι η "σκληρή απάντηση" της αμερικανικής πλευράς και αυτός ο οποίος θα μεταφέρει τις επιθυμίες (ή εντολές) της Ουάσιγκτον στην κα Μπακογιάννη. Αυτή η συνάντηση θα είναι ιδιαίτερης σημασίας και αναμένεται πως θα κρίνει κατά πολύ όχι μόνο το αποτέλεσμα των μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεων, αλλά και τις γενικότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες μετά το ΟΧΙ του Βουκουρεστίου δεν βρίσκονται και στις καλύτερες δυνατές σχέσεις, όπως ομολογούν διεθνείς αναλυτές.
Προτάσεις πίεσης και οπισθοχώρησης από την Ελληνική πλευρά ή προτάσεις εξομάλυνσης και ουσιαστικής μεταφοράς του όλου θέματος της ονομασίας των Σκοπίων στην επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ; Η πιεστική τακτική, για γρήγορο κλείσιμο του όλου θέματος, που μέχρι στιγμής έχουν ακολουθήσει οι ΗΠΑ δείχνει πως η συνάντηση του κου Γουίλιαμ Μπερνς με την Ελληνίδα ΥΠΕΞ θα είναι αρκετά "θερμή" και ίσως "εκβιαστική" και "επιθετική" προς την Ελληνική πλευρά.
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν και εν αναμονή των "αγνώστων" αντιδράσεων τόσο της κας Μπακογιάννη όσο και του κου Καραμανλή σε αυτά που οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να επιβάλουν...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]