Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας κατακεραυνώνει την Ελλάδα


Κάτω από τη βάση και πάμε

από το κακό στο χειρότερο...


Με 4,7, από 4,6 πέρυσι, βαθμολογήθηκε η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τη βάση του 5 (με άριστα το 10). Όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση της σχετικής έρευνας, το γεγονός αυτό «υποδεικνύει ότι η προσπάθεια βελτίωσης πρέπει να συνεχισθεί με εντονότερους ρυθμούς».
Σύμφωνα με τους παρουσιαστές της έρευνας στην Ελλάδα Κώστας Μπακούρης και Αρις Συγγρός, εάν η Ελλάδα ανέβει στη βαθμολογία από το 4,7 στο 5,7 (και μειωθεί η αντίληψη διαφθοράς κατά ένα βαθμό) τότε θα υπάρξει αύξηση εισροής κεφαλαίων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα εισοδήματα των πολιτών θα αυξηθούν κατά 4%.
ο πρόβλημα, όπως σημείωσαν, είναι ότι στην Ελλάδα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. «Όσο ο πολίτης παίρνει το μήνυμα ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται επιλεκτικά, τόσο εντείνονται οι επιπτώσεις σε βάθος χρόνου» διευκρίνισαν.

Η Δανία (9,3), η Νέα Ζηλανδία (9,3), η Σουηδία (9,3) και η Σιγκαπούρη (9,2) παρουσιάζουν τη μικρότερη διαφθορά. Η μεγαλύτερη διαφθορά καταγράφεται σε Αϊτή (1,4), Ιράκ (1,3), Μιανμάρ (1,3) και Σομαλία (1).
Εντυπωσιακή πρόοδο έχει σημειώσει η Τουρκία, η οποία πριν από τρία χρόνια είχε βαθμολογία 3,1 και φέτος έφθασε στο 4,6. Η αλλαγή αυτή αποδίδεται στην υπάρχουσα αντίληψη ότι οι αλλαγές στη δικαιοσύνη βελτιώνουν τον κοινωνικό έλεγχο στην Τουρκία.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, εννέα κράτη έχουν βαθμολογία από 7 έως 9,3, άλλα 12 κράτη έχουν βαθμολογία από 5 έως 7,3 και έξι κράτη έχουν βαθμολογία κάτω από 5.
Σημειώνεται πως ο Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς βασίζεται σε έρευνες αναγνωρισμένων ιδιωτικών και διεθνών οργανισμών που διερευνούν την εκτίμηση που έχουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και αναλυτές οικονομικών κινδύνων για τις χώρες στις οποίες δραστηροποιούνται.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]