Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεχωριστά θα συναντήσει ο Νίμιτς Μπακογιάννη και Τσερβένκοφσκι


Η ανίχνευση πριν την επίθεση;


Με τον Μάθιου Νίμιτις θα συναντηθεί αύριο η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη στο περιθώριο της 63ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της στη Ν. Υόρκη.
Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο κ. Νίμιτς θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με την κ. Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ. Η συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη θα γίνει το πρωΐ και με τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι το απόγευμα.
Γεγονός πάντως είναι πως τόσο η κα Μπακογιάννη όσο και ο κ. Τσερβένκοφσκι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, ο καθένας από τη δική του πλευρά, διακυβεύοντας το πολιτικό τους μέλλον σε περίπτωση που παρθεί κάποια απόφαση που θα κλίνει περισσότερο προς την μία ή την άλλη πλευρά.
Στην περίπτωση της κας Μπακογιάννη και εάν αληθεύουν τα όσα διέρρευσαν περί πρότασης που έκανε με τον χαρακτηρισμό Makedonski και αναγνώρισης εθνότητας και γλώσσας με την ίδια ονομασία, το μέλλον της στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας διαγράφεται πολύ σκοτεινό και μπορούμε να πούμε πως στην ουσία θα την διαγράψει (όσες προσβάσεις και αν έχει) από πολιτικό. Δεν θα μπορέσει ούτε ο πατέρας της, αλλά ούτε και οι "οικογενειακοί φίλοι" από το εξωτερικό να διασώσουν την πολιτική της καριέρα.

Για τον κ. Τσερβένκοφσκι (ο οποίος δήλωσε πως θα παραιτηθεί από πρόεδρος της χώρας για να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πολιτική αντιπολιτευόμενος τον κ. Γκρούεφσκι) μία απόφαση που δεν θα δικαιώνει τις προσπάθειες των Σκοπίων για διεθνή αναγνώριση με το όνομα Μακεδονία τόσο για το κράτος όσο και για το έθνος και την γλώσσα, το πολιτικό του μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Ο Γκρούεφσκι κατάφερε και τον έβαλε στο κέντρο του τυφώνα για την περίπτωση που θα υπάρχουν αρνητικές ή μηδενικές εξελίξεις για τα Σκόπια.
Όπως και να έχει, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των Σκοπίων, εάν αποφασιστεί το θέμα να μεταφερθεί στην ολομέλεια του ΟΗΕ προς ψήφιση. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται 128 ψήφοι υπέρ των Σκοπίων και αυτός ο στόχος είναι σχετικά εύκολα πραγματοποιήσιμος εάν αναλογιστούμε πως 124 κράτη έχουν ήδη αναγνωρίσει το κρατίδιο των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία!!!
Εάν εμείς μπορούμε να κάνουμε μία πρόταση προς τον πρωθυπουργό της χώρας (ως απλοί πολίτες), είναι η εξής: Να ανακοινώσει άμεσα αλλαγή υπουργού Εξωτερικών και να καταθέσει πρόταση μομφής κατά των ΗΠΑ για παρεμβατισμό στη διαδικασία των συνομιλιών. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση Καραμανλή έχει μπει στη "μαύρη λίστα" του State Department και δεδομένης της αλλαγής Προέδρου στις ΗΠΑ, μία μικρή χρονική παράσταση στην διαδικασία εκ μέρους της Ελλάδας είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]