Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε.Ε. προς Τουρκία: Σπάστε το στρατιωτικό κατεστημένο


Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να ξεπεράσει το Σύνταγμα που φέρει την υπογραφή του πανίσχυρου στρατιωτικού κατεστημένου και να σπάσει τον κύκλο των πολιτικών κρίσεων, κινούμενη προς την κατεύθυνση της ένταξης στην Ένωση.

«Τώρα είναι η ώρα για την Τουρκία να αναθεωρήσει το Σύνταγμά της, ώστε να αντανακλά τη χώρα και την κοινωνία, να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες για τους πολίτες της», δήλωσε ο Όλι Ρεν, ο Επίτροπος που έχει την αρμοδιότητα για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες όχι μόνο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά για να σπάσει η Τουρκία τον κύκλο των -τολμώ να το πω- ετήσιων πολιτικών κρίσεων», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Όλι Ρεν επισήμανε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την υπέρβαση της τελευταίας κρίσης, όταν το συνταγματικό δικαστήριο, τον περασμένο μήνα, απέρριψε την προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου το κυβερνών κόμμα, ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατσάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση του φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού προγράμματος για να πετύχει το στόχο της για ένταξη στην Ε.Ε., αλλά πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία και η υποστήριξη των Βρυξελλών για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]