Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεσπάθωσε ο Άνθιμος


Τους τα είπε χύμα και τσουβαλάτα


"Εξαλλος έγινε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος... Την έντονη αντίδραση του αγίου Θεσσαλονίκης Ανθιμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Ηταν τέτοια η αγανάκτηση του μητροπολίτη που αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χθεσινού του κηρύγματος στα όσα γράφτηκαν την περασμένη Παρασκευή («ο Γιώργος Καρατζαφέρης με μαύρο γυαλί και ο μητροπολίτης Ανθιμος με μαύρο ύφος») στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας με τα χιουμοριστικά παραπολιτικά σχόλια. «Παρά την ιστορία της η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, φαίνεται ότι τώρα διαπνέεται από αντιεκκλησιαστικό, αντικληρικό πνεύμα, και έχουν παρεισφρήσει εδώ άλλες ιδεολογίες περίεργες και παράξενες» είπε ο Ανθιμος.
Στη διάρκεια του κηρύγματος διάβασε αποσπάσματα του δημοσιεύματος και έκανε αντιπαραβολή των όσων γράφτηκαν με όσα συνέβησαν στο σχολικό αγιασμό κατηγορώντας τον συντάκτη του κειμένου για ψεύδη.
Οπως είπε ο Ανθιμος, ενώ ο ίδιος βρέθηκε σε λύκειο για τον αγιασμό, ο δημοσιογράφος έγραψε ότι βρέθηκε ενώπιον επτάχρονων παιδιών.
«Το ψέμα του δημοσιογράφου σηκώνει ακόμα και μήνυση, που εμείς δεν την κάνουμε συνήθως, για συκοφαντία και για κατηγορία χωρίς λόγο» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και αναρωτήθηκε: «Αυτή είναι η δημοσιογραφία;»
Στο περιπαικτικό και με δόση χιούμορ σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι καλύτερα το παιδί σου να βρίσκεται στα φανάρια από το να στέκεται την πρώτη μέρα στο σχολείο σε στάση προσοχής και να κάνει το σταυρό του μπροστά στον Ανθιμο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε:
«Τα λέω και ντρέπομαι που τα λέω αυτά, διότι μας αναγκάζουν να μιλάμε έτσι. Είναι δυνατόν να λένε ότι θα πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο επειδή ήταν ένας μητροπολίτης και ένας πολιτικός που δεν μας αρέσει ή δεν ξέρω τι άλλο, και τα φανταζόμαστε βρέφη, ενώ είναι εκεί πάνω από δυο μέτρα παιδιά, να τα πάμε στα φανάρια; Ντροπή τους».

Από το Troktiko
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]