Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απολύτως προβλέψιμος ο Γκρούεφσκι


Το ΥΠΕΞ Ελλάδας είναι δυστυχώς

πάντα πίσω από τις εξελίξεις


Πριν λίγες ημέρες, μέσα από το συγκεκριμένο ιστολόγιο, αποπειράθηκα να δημοσιοποιήσω το απολύτως λογικό και εμφανέστατο, δηλαδή σε τι σκοπεύει ο Γκρούεφσκι, ο οποίος δεν αρκείται πλέον στα της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων και την ένταση που έχει δημιουργήσει με την Ελλάδα σχετικά με το όνομα, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα και συγχέοντας την εξωτερική με την εσωτερική πολιτική σε μία προσπάθεια να επιβληθεί στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων χωρίς, ουσιαστικά, αντίπαλο!
Συγκεκριμένα, ο Γκρούεφσκι φοβούμενος την κάθοδο Τσερβενκόφσκι στην πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος (και άρα σοβαρός αντίπαλος) εμπλέκεται αιφνιδίως με την εξωτερική πολιτική και αποστέλλεται ως βασικός αντιπρόσωπος, επωμιζόμενος με την ευθύνη της λύσης (φυσικά υπέρ των Σκοπίων) της ονομασίας στον ΟΗΕ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο ήταν και είναι αδύνατον να συμβεί, τουλάχιστον στον βαθμό που τα Σκόπια επιθυμούν αυτή τη λύση (όνομα, εθνότητα, γλώσσα), εκ των προτέρων ο κ. Τσερβενκόφσκι ήταν καταδικασμένος να επιστρέψει ως ηττημένος!

Αυτό το «σενάριο», κατά πολλούς, ήταν η απτή λογική και εξόφθαλμη πραγματικότητα. Και δικαιώθηκα… εγώ, ένας απλός πολίτης, με βαθμό εξυπνάδας κάτω του μέσου όρου, σαφέστατα λιγότερο μορφωμένος και διόλου έμπειρος σε θέματα πολιτικής (ανένταχτος κομματικά) αλλά και εξωτερικής πολιτικής…
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όπως φαίνεται και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, όπου οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά των Σκοπίων αιφνιδιάζει!
Απορίας άξιο είναι γιατί πληρώνονται όλοι αυτοί οι αναλυτές εκεί μέσα!!!
Απορίας άξιος είναι πως είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρίσκονται μπροστά από τις απολύτως λογικές εξελίξεις και να «σταματούν» τις κινήσεις του Νικόλα Γκρούεφσκι!
Απορίας άξιο είναι πως δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στο σωστό ψυχογράφημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος, αλλά αντίθετα, είναι απολύτως προβλέψιμος!!!
Απορίας άξιο είναι γιατί δεν γίνονται τελικά αλλαγές των υπευθύνων προσώπων που διαχειρίζονται το θέμα των Σκοίων, στο ΥΠΕΞ!!!
Είναι κατάντια πολιτικής να βρίσκεσαι πίσω και να τρέχεις πάντα να προφτάσεις τον «αντίπαλο», σε εξελίξεις που εκείνος δημιουργεί… εκτός και εάν… η στρατηγική της εξωτερικής μας πολιτικής μας θέλει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και όχι να τις δημιουργούμε… οπότε…
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Ευχαριστώ πολύ TaXalia για το μήνυμα επιβεβαίωσής μου και ουσιαστικά την συμπαράσταση που μου δίνει
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]