Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντόρα, Βαρθολομαίος, Κοντομηνάς: Ποιά σχέση μπορούν να έχουν;

Το σκάνδαλο που έφερε μεγάλα κέρδη

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με όλα αυτά που διαδίδονται για το Άγιο Όρος και την κοινότητα των μοναχών. Και ο ασκός αυτός εδώ και ένα χρόνο είχε αρχίσει να φουσκώνει... μέχρι που άνοιξε εις όφελος "κάποιων"!
Πριν περίπου ένα χρόνο άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο Άγιο Όρος με εντολή να βγάλουν έξω από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου τους Εσφιγμενίτες μοναχούς, οι οποίοι αρνούνταν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!
Χαράς Ευαγγέλια για όλους τους αντίχριστους (και όχι αντίθεους) που έβλεπαν την "φαγωμάρα" να έχει εισβάλει στο Περιβόλι της Παναγίας!!!
Για το γεγονός της εισόδου των ΜΑΤ στο Άγιον Όρος ενημερώθηκε ο τότε Πρώτος (αλλάζει κάθε χρόνο) της Αθωνικής Πολιτείας, που ήταν ο Βατοπεδινός ηγούμενος Εφραίμ και αναρωτήθηκε "τι γίνεται εδώ;" Αμέσως μετά προσπάθησε να ενημερωθεί και επικοινώνησε με τον κ. Ρουσόπουλο ζητώντας του να μάθει γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε μία τέτοια παρέμβαση ΕΝΤΟΣ του Αγίου Όρους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια επί του θέματος και ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα φρόντισε να μάθει με εντολή τίνος τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε έναν χώρο εκτός αρμοδιοτήτων τους... Και, δυστυχώς, δεν εστάλησαν από τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης, αλλά από την Ντόρα Μπακογιάννη!!! Ο κ. Καραμανλής αφού ενημερώθηκε διέταξε την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής και το θέμα έληξε, χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη (ενδοκομματική ή ενδοκυβερνητική) συνέχεια.
Ενώ το θέμα όμως είχε λήξει (καλώς ή κακώς) πολιτικά, δεν συνέβει το ίδιο και από την πλευρά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ένιωσε "πικαρισμένος" με την αλλαγή στάσης από τον Έλληνα πρωθυπουργό...
Και το μπαλόνι άρχισε να φουσκώνει...
Μετά από πολλούς μήνες, ένας καναλάρχης, ο κ. Κοντομηνάς αποφάσισε να πουλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό (Alpha), αλλά δεν μπορούσε να πετύχει καλή τιμή, λόγω αποχώρησης πολλών και σημαντικών στελεχών και ταυτόχρονης μείωσης των μονάδων μέτρησης τηλεθέασης... Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο καναλάρχης ήταν μεγάλο και έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί η μικρή "βαθμολογία" του καναλιού, από τους μετρητές τηλεθέασης.
Όλος τυχαίως, διαρρέεται (πιθανότατα από δύο πηγές) μία συναλλαγή του Βατοπεδινού ηγουμένου Εφραίμ με το Ελληνικό Δημόσιο!!!
Λαυράκι μεγάλο και αρχίζει η "καμπάνια". Αρχίζουν τα φερέφωνα και η σπίλωση. Η τηλεθέαση ανεβαίνει και τροποποιούνται ταυτόχρονα και οι στόχοι. Τώρα δεν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για την πώληση του τηλεοπτικού καναλιού, αλλά και για την κλοπή των περιουσιακών στοιχείων των μονών!!!
Ο πρώτος στόχος ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες με την επιτυχημένη πώληση του Alpha.
Ο δεύτερος στόχος έχει εγκλωβιστεί και διάφοροι τυχάρπαστοι, για λόγους που αγνοούν, συνεχίζουν την πολεμική τακτική εις βάρος όλης της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα... Τώρα, όπου υπάρχει αγιορίτικο κτήμα, πρέπει να προβληθεί, να χτυπηθεί και να "επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του"...
Η συνέχεια, δική σας...
Δεν είναι μυθιστόρημα. Είναι αλήθειες που μου μεταφέρθηκαν μέσα από την μοναστική πολιτεία, "προκειμένου να μάθουν οι πιστοί χριστιανοί την αλήθεια. Οι άπιστοι ας την ακούσουν, ίσως διορθωθούν"... Αυτά μου διεμηνύθησαν από μοναχούς, οι οποίοι ταυτόχρονα "καταδικάζουν" την τακτική του Εφραίμ της Βατοπεδίου στο να προχωρήσει σε γρήγορες διαδικασίες, χωρίς την παρουσία της Επιστασίας του Αγίου Όρους...
Κατά τα άλλα, η Ντόρα συνεχίζει τις... "διακοπές" της στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να πείσει τους Σκοπιανούς να δεχθούν το όνομα "Makedonski"!!!
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚοντομηνάςΞεχωρίζει η ανακήρυξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε «Αρχοντα Μεγάλο Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Θρόνου» και ακόμη σε «Μεγάλο Ευεργέτη» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

    και στο βαθος η ηδη υπογεγρμμενη Ενωση με τους Παπικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
    ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΟΦΦΙΚΙΑΛΩΝ
    ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


    Α΄. ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΕΠΩΝΥΜΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΟΦΦΙΚΙΟΥ

    Δαυίδ Ανδρέας Μ. Πρωτέκδικος
    Δαφέρμος Κωνσταντίνος Μ. Πρωτέκδικος
    Κόκκαλης Σωκράτης Λαοσυνάκτης
    Κοντομηνάς Δημήτριος Μ. Πρωτέκδικος
    Λαιμός Νικόλαος Ακτουάριος
    Λαιμός Μάρκος Σκευοφύλαξ
    Γουλανδρής Κωνσταντίνος Μ. Ιερομνήμων
    Εμπειρίκος Επαμεινώνδας Χαρτουλάριος
    Κρητικός Ιωάννης Δεπουτάτος
    Λαιμός Γεώργιος Ακτουάριος
    Λαιμός Γεώργιος Μ. Πρωτονοτάριος
    Λαιμός Δημήτριος Διερμηνεύς
    Λαιμός Θεόδωρος Έξαρχος
    Λαιμός Ιωάννης Μ. Δικαιοφύλαξ
    Λαιμός Μιχαήλ Νοτάριος
    Περατικός Μιχαήλ Έκδικος
    Πολέμης Σπυρίδων Οστιάριος
    Πρωτόπαπας Χρήστος Έκδικος
    Χατζηπατέρας Κωνσταντίνος Μαΐστωρ
    Χατζηπατέρας Κώστας Έκδικος
    Χατζηπατέρας Μάρκος Ορφανοτρόφος
    Χατζηπατέρας Παντελής Μαΐστωρ
    Λάτσης Ιωάννης Μ. Ρεφερενδάριος Switzerland
    Λάτσης Σπυρίδων Ακτουάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]