Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης Βντόβιν: «Ελλάδα και Ρωσία να προστατεύσουν από κοινού τη σχέση τους»

«Ελλάδα και Ρωσία πρέπει από κοινού να προστατεύσουν τη σχέση τους», τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Βντόβιν. Όπως είπε, «Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα με την οποία συμπληρώσαμε 180 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και εκτιμούμε πολύ την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».
«Καμιά φορά -παρατήρησε ο Ρώσος διπλωμάτης- γίνονται δηλώσεις που πρέπει να έχουν έναν αντικειμενικό χαρακτήρα» και ανέφερε ως παράδειγμα ότι όταν καταδικάζει κάποιος τη Ρωσία για την αναγνώριση της Νότιας Οσετίας θα έπρεπε να έχει καταδικάσει με την ίδιο τρόπο και την ενέργεια άλλων χωρών, όταν αυτές είχαν αναγνωρίσει το Κόσοβο. «Από τη Δύση βλέπουμε δυστυχώς μια πολιτική δύο μέτρων και δυο σταθμών. Εμείς είχαμε πει ότι το Κόσοβο άνοιξε το "κουτί της Πανδώρας"», σημείωσε.
Ερωτηθείς αν αυτή η δήλωσή του συνεπάγεται κάποια δυσφορία για τη στάση της Αθήνας στην κρίση με τη Γεωργία, ο Ρώσος πρέσβης διευκρίνισε πως δεν εξέφρασε δυσφορία, αλλά έθεσε «κάποιες ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση».
Τέλος, ο κ. Βντόβιν κατήγγειλε την προσπάθεια δημιουργίας ενιαίου μετώπου των δυτικών χωρών κατά της Ρωσίας και επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της Μόσχας, ήδη εξοπλίζεται η Γεωργία, γεγονός που -όπως υποστήριξε- θα την αναδείξει σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα.
Αναφορικά εξάλλου με τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream που επικυρώθηκε από την ελληνική Βουλή, ο Ρώσος πρέσβης επανέλαβε πως «η Ελλάδα είναι φίλη χώρα και η συμφωνία συμφέρει και τις δυο πλευρές».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]