Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συζήτηση για Καύκασο και ΠΓΔΜ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής


Οι εξελίξεις στον Καύκασο, αλλά και το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ βρίσκονται στο επίκεντρο της ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής από τη Ντ.Μπακογιάννη.

Η υπουργός επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις για το θέμα των Σκοπίων και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφκσι για τις θέσεις που υιοθετεί και ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να συναινέσει στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, αν δεν υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας.

Στο θέμα της ΠΓΔΜ υπήρξε παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στις επιστολές Γκρούεφσκι.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Για τις εξελίξεις στον Καύκασο, η υπουργός εξέφρασε ανησυχία, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές συμφωνίες με την ρωσική κυβέρνηση που είχαν υπογραφεί πριν την κρίση, ισχύουν. «Η Ελλάδα δεν αθετεί το λόγο της» εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον Καύκασο, τόνισε ότι γνώμονα της πολιτικής της κυβέρνησης αποτελούν δύο βασικές αρχές: η μη προσφυγή στη βία για την επίλυση των διαφορών και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή του σχεδίου των έξι σημείων του Νικολά Σαρκοζί, που έχουν αποδεχθεί η Μόσχα και η Τιφλίδα και εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση αναγνώρισης αποσχιστικών περιοχών, ενώ προσυπέγραψε τη δήλωση της Γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ, καταδικάζοντας αυτή την απόφαση.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και περίπλοκη. Απαιτεί ψυχραιμία και ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα τα συζητήσει όλα αυτά με τους ομολόγους του στη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]