Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσμενής εξέλιξη η απαγόρευση διέλευσης Ελληνοκυπρίων από το οδόφραγμα Λιμνίτη



Δεν βρίσκεται λύση έτσι

«Δυσμενή εξέλιξη» χαρακτήρισε η Κυπριακή κυβέρνηση την απόφαση της τουρκοκυπριακής πλευράς να μην επιτρέψει τη μετάβαση πιστών από την περιοχή Τυλληρίας, μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, στην κατεχόμενη Μόρφου για την εορτή, τη Δευτέρα και Τρίτη, του Αγίου Μάμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος στην απόφαση τη χαρακτήρισε «δυσμενή εξέλιξη» και επεσήμανε ότι «δεν αποτελεί και το καλύτερο στοιχείο ενόψει της έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων', την ερχόμενη Τετάρτη.

Παρόλα αυτά, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει να είναι ψύχραιμη και εποικοδομητική, υπογραμμίζοντας όμως ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό και από την άλλη πλευρά ότι η επίδειξη καλής θέλησης και οι ενέργειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου υπέδειξε στον Χασάν Ερτσακιτζά, εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Λιμνίτης δεν αποτελεί οδόφραγμα, ότι η διάνοιξη της διόδου του Λιμνίτη τέθηκε ως προτεραιότητα με απόφαση των ηγετών των δύο κοινοτήτων την 21η Μαρτίου.

«Αυτό είναι ένα δεδομένο. Εάν τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι δεν είναι οδόφραγμα και σημείο διέλευσης ο Λιμνίτης, όπως λέει η τ/κ πλευρά, στην ουσία αυτό αποτελεί οπισθοχώρηση από μία θέση ότι θα εργαστούμε για τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη», τόνισε, για να προσθέτει πως «εμείς αυτό που περιμένουμε είναι να ισχύσει η απόφαση, να συμφωνηθεί ότι ναι προχωρούμε στη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικρότησε ως ορθή τη δήλωση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου ότι θα διαβουλευτεί με τον πρόεδρο Χριστόφια για το αν τελικά θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μάμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Χριστόφια . «Θα πρέπει επίσης να πω ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένας προβληματισμός για το τί δέον γενέσθαι και σε αυτό τον προβληματισμό θα προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι και όλες οι συνιστώσες που συνθέτουν το συγκεκριμένο γεγονός, υπό το φως του γεγονότος ότι βρισκόμαστε ενόψει απευθείας διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε.

Σε άλλη ερώτηση, αν θα υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του προέδρου Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κάτι τέτοιο. Ανέφερε δε ότι η απευθείας τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των δύο ηγετών δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί.

Ερωτηθείς για το θέμα της Πύλας, που εγείρει η τ/κ πλευρά, ο κ. Στεφάνου είπε πως, όταν συμφωνήθηκε μεταξύ των ηγετών των δυο κοινοτήτων να εργαστούν για διάνοιξη περισσοτέρων οδοφραγμάτων, για το μόνο οδόφραγμα που γινόταν αναφορά ονομαστική είναι το οδόφραγμα του Λιμνίτη. «Για μας αυτό το θέμα (της Πύλας) δεν είναι μπροστά μας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]