Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα έστειλε επιστολή στον Πούτιν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Εξοχώτατε Πρωθυπουργέ της Ρωσίας κύριε Βλαδίμηρε Πούτιν,

με αγωνία παρακολουθήσαμε την άνανδρη, απρόκλητη και απάνθρωπη επίθεση του Γεωργιανικού Στρατού εναντίον των αμάχων Ρώσων αλλά και των λιγοστών Ελλήνων κατοίκων της αυτόνομης στην ουσία «Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας», ανήμερα της Εκεχειρίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενός πολιτισμικού και ειρηνικού αγαθού, που έδωσαν στον παγκόσμιο πολιτισμό οι πρόγονοί μας!

Ο Ελληνικός λαός μας, έχοντας πικρή και ατέλειωτη γεύση από επιθέσεις εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών και διωγμών, τόσο στη Μικρασία με 1.500.000 νεκρούς, στην ανατολική και βόρεια Θράκη με πάνω από 300.000, στη βόρεια Μακεδονία μας με περίπου 165.000 θύματα και 250.000 σημερινούς Έλληνες εγκλωβισμένους στην περιοχή τους κράτους των Σκοπίων, στη βόρειο Κύπρο μας με 4.000 νεκρούς, πάνω από 200.000 πρόσφυγες και εκατοντάδες μέχρι τώρα αγνοουμένους, καθώς και τη βόρειο Ήπειρό μας όπου συνεχίζεται η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός, οι δολοφονίες και η αρπαγή της ελληνικής γης από τα αλβανικά καθεστώτα που προωθούν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», συναισθάνθηκε από την πρώτη στιγμή το δίκαιο του Ρωσικού λαού και επικρότησε την αποτελεσματική και καίρια ρωσική παρέμβαση για την προστασία των πολιτών, που εκτελούνταν εν ψυχρώ όπως μετέδιδαν αυτόπτες μάρτυρες, μόνο και μόνο για να αρπαγεί το έδαφος ανθρώπων, που έκαναν το λάθος να αισθάνονται Ρώσοι και όχι Γεωργιανοί!

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ρωσίας,

αμέριστη είναι η συμπαράσταση, όχι μόνο η δική μας, μα και δεκάδων άλλων λαών, δημοσιογράφων, προσωπικοτήτων, αναλυτών, πολιτικών ακόμα και μέσα από τις ΗΠΑ και μάλιστα πολλών, ανθρώπων, που δεν εξετάζουν τα πράγματα παρά μόνο με την ηθική και το δίκαιο!

Δε λείπουν βέβαια και οι σκληροί επικριτές, όχι από δικαιοσύνη, αλλά από σκοπιμότητα, όπως άρθρο πρόσφατα στην Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν, που ζητούσε από τις ΗΠΑ την τιμωρία της Ρωσίας με άμεση ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Νομίζουμε λοιπόν, στα πλαίσια μια πάγιας ειλικρινούς και μακραίωνης φιλίας, πως η Ρωσία, που αναδείχθηκε μέσα από την πρόσφατη κρίση σε ηθική δύναμη πια, θα κατανοήσει βαθύτερα τα ελληνικά δίκαια σε παρεμφερή ζητήματα, που αντί να λυθούν στη βάση του δικαίου και του αυτονόητου, συντηρούνται από σκοπιμότητες και πολιτική ανηθικότητα!

Ειδικά για την εκβιαστική προς την Ελλάδα ένταξη γειτονικού μας κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, το οποίο εξακολουθεί προκλητικά να αυτοαποκαλείται με το ελληνικό όνομα «Μακεδονία», προτείνουμε όπως η Κυβέρνηση και η χώρα σας, κάνει άλλο ένα συμβολικό, μα σημαντικό βήμα στη διεθνή εξέλιξη του θέματος, που απειλεί την ιστορική, πολιτισμική και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, χάρη στην παρανοϊκότητα του «Σαακασβίλι» των Βαλκανίων, που πρόσφατα, φωτογραφήθηκε ετοιμοπόλεμος και αποφασισμένος, με «εθνικοαπελευθερωτικό» προφίλ, έχοντας βέβαια έξωθεν πλάτες και «διαβεβαιώσεις»… ζητώντας ανύπαρκτες «μειονότητες», «περιουσίες» και δικαιώματα, που συνιστούν εχθρικές και μη φιλικές ενέργειες κατά της Ελλάδος, η οποία τόλμησε να προχωρήσει σε στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία και να θέσει έστω ένα ψιθυριστό, αλλά υπαρκτό «Βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Εξοχώτατε και αγαπητέ μας κύριε Πούτιν,

δεδομένων των παραπάνω εξελίξεων, σας ζητούμε σήμερα, εμείς οι 3.500.000 πραγματικοί Μακεδόνες του Κόσμου, οι Έλληνες της Μακεδονίας, γράφοντάς σας στην ίδια αυτή ελληνική γλώσσα του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου, όπως, σε μια συμβολική και στρατηγική σας κίνηση, άρετε την προτέρα αναγνώριση των Σκοπίων σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και μετακινηθείτε στην απλή αναγνώρισή τους με την προσωρινή ονομασία «FYROM», που υιοθετεί και ο ΟΗΕ, μονολεκτικά και αμετάφραστα!!!

Αυτή θα είναι μια κίνηση, παρότι πολύ απλή για τη Ρωσία, εν τούτοις πολύ σημαντική για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οργανωμένη πολιτικοδιπλωματική πίεση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και απειλές από γνωστή διεύθυνση, για δήθεν διεθνή αναγνώρισή τους σαν «Μακεδονία»…

Η Ρωσία με το διεθνές της κύρος, όχι μόνο σαν οικονομική, ενεργειακή, στρατιωτική, αλλά κυρίως σαν ηθική δύναμη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα της παραχάραξης ιστοριών και εθνών, πράγμα που θα εκτιμηθεί δεόντως από τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και θα μετρήσει πολύ στην Ελληνική Διπλωματία, που πιέζεται ήδη σφοδρά για ακυρώσεις αγωγών και στρατηγικών διαδρομών και συνεργασιών οικονομικών, αμυντικών, επιχειρηματικών με την φίλη, γείτονα, σύμμαχο και ομόδοξή μας Ρωσία!

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ρωσίας,

τα ελληνικά δίκαια, δεν τα πρεσβεύουν μονάχα τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα και οι ιστορικές αποδείξεις, αλλά και ένας έξοχος συμπατριώτης σας, ο Ρώσος Αξιωματικός και μετέπειτα Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Ιωάννης Πετρώφ, που στα 1890 συνέγραψε ύστερα από επιτόπια έρευνα και παραμονή στην Ελλάδα, τον σπουδαίο ιστορικο-εθνολογικό Άτλαντα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σημειώνοντας στο προοίμιο του μεγάλου έργου του: «Απεφάσισα να εξιστορήσω δια του παρόντος πονήματος τ΄ απαράγραπτα εθνικά δικαιώματα των Ελλήνων της Μακεδονίας και τ΄ απειράριθμα δεινοπαθήματα των γενναίων τούτων του Ελληνισμού προμάχων εν τω δισχιλιετεί ανίσω αγώνι υπέρ της εθνικής αποκαταστάσεως»!

Tα ιστορικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει σε τέτοια πληρότητα και έκταση το βιβλίο, με χάρτες, νομίσματα, προτομές, αποδείξεις, ξαφνιάζουν και σήμερα και προκαλούν τον θαυμασμό για την αρτιότητα, την ευρύτητα και επιστημονικότητα της έρευνας του Πετρώφ!

Θα ήταν δε πολύ σημαντικό, το έργο αυτό, με δαπάνες της Ελλάδας, να εκδοθεί στα ρωσικά και να σταλεί με την άδεια και την μέριμνά σας σε όλα τα ρωσικά σχολεία, ως μια γέφυρα αληθινή και αιώνια της ελληνορωσικής φιλίας και της πολύ στενότερης μελλοντικής συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα στα ελληνικά να σταλεί σε όλα τα ελλαδικά, κυπριακά και ομογενειακά σχολεία, για την από μεριά μας καλλιέργεια της ίδιας αγάπης και συνεργασίας! Είναι αυτό το βιβλίο ιδανικό για κάτι τέτοιο, αφού όχι μόνον εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, οφείλουμε να τιμήσουμε και από τις δύο μεριές, το έργο και την προσφορά στην ιστορική αλήθεια του Ρώσου Ιωάννη Πετρώφ, αγωνιζόμενοι για το δίκαιο, την ηθική και τον σεβασμό των γνήσιων πολιτισμών και τη φιλία των λαών μας!

Εξοχώτατε κύριε Πούτιν,

ευχόμαστε γρήγορα να ακούσουμε τα καλά νέα σας και με ιδιαίτερη χαρά να σας φιλοξενήσουμε προσωπικά στη Μακεδονία, ξεναγώντας σας στους εκπληκτικούς τάφους της Αλήθειας και του Δικαίου, στους Τάφους του πατέρα και του γιου του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου! Στους μοναδικούς και εκπληκτικούς θησαυρούς των αρχαίων Αιγών, από όπου ξεκίνησε ο αξεπέραστος ηθικός μας Στρατηλάτης και Εκπολιτιστής, για να συντρίψει την μεγαλύτερη και ανίκητη αυτοκρατορία του βαρβαρισμού, της ανηθικότητας και της διεθνούς καταπίεσης!

Είμαστε βέβαιοι, ότι ένα τέτοιο αυθεντικό «προσκύνημα», 2.300 χρόνια μετά, θα σας συγκλονίσει, θα σας γοητεύσει, αλλά και θα σας εμπνεύσει βαθιά, στο δύσκολο και παγκόσμιο έργο σας!

Σας περιμένουμε με λαχτάρα στη Μακεδονία!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. παρακαλω...υπολογιστε και εναν ακομη μωραιτη..που σκεφτετε μακεδονικα....μπραβο για την επιστολη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]