Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συστάσεις προς την κυβέρνηση Ερντογάν


Ανέλαβε ο νέος γενικός αρχηγός

Στρατού στην Τουρκία και

έστειλε μηνύματα στους Ισλαμιστές

Με επιθετικότητα και νουθεσίες προς την ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν, να μη διανοηθεί ενδεχόμενη αλλοτρίωση του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας, ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Ο νέος αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγκ, καταφέρθηκε εναντίον «ενός τρόπου ζωής με κυρίαρχο το θρησκευτικό στοιχείο» όπως είπε και επιπλέον προειδοποίησε την Ε.Ε. -προς την οποία προσβλέπει η Αγκυρα- ότι αν αρνηθεί την ένταξη της Τουρκίας, τότε θα απολέσει και την επιρροή της σε Μέση Ανατολή και Καύκασο.

«Ενα κομμάτι της κοινωνίας θεωρεί ότι έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη θρησκεία, στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης νέας πολιτιστικής ταυτότητας και τρόπου ζωής και ανησυχεί από αυτήν την εξέλιξη», επισήμανε ο στρατηγός Μπασμπούγκ, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. «Αυτή η ανησυχία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είναι αναγκαίο για την κοινωνική ειρήνη, στο πλαίσιο μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας», τόνισε ο ίδιος, παρόντων του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, αν και με απούσες τις μαντηλοφορούσες συζύγους τους.

Κυβέρνηση υπό δοκιμασία

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και η ομιλία του στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ, του νέου αρχηγού του στρατού ξηράς και δεύτερου τη τάξει στο τουρκικό στράτευμα, σύμφωνα με τον οποίο «η προστασία των θεμελιωδών χαρακτηριστικών της δημοκρατίας δεν μπορεί να θεωρείται επέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα». Με την επισήμανσή του αποσαφήνισε έτι περαιτέρω ότι η κυβέρνηση Ερντογάν παραμένει υπό δοκιμασία και θα βρεθεί αντιμέτωπη με το στράτευμα, αν αποπειραθεί να μεταβάλει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους. Ο ίδιος παρατήρησε ότι ο τουρκικός στρατός δέχεται επίθεση από «συγκεκριμένους κύκλους», καθώς επιχειρείται σύνδεσή του με την οργάνωση Εργκένεκον, η οποία στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης. «Φανταστικά σενάρια αποσκοπούν να πλήξουν τη φήμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», είπε ο στρατηγός Κοσανέρ. Οι δύο στρατηγοί αναφέρθηκαν επίσης στο κουρδικό, με τον στρατηγό Μπασμπούγκ να διατείνεται ότι ο κουρδικός εθνικισμός απειλεί με διάσπαση την Τουρκία και τον στρατηγό Κοσανέρ να παρατηρεί ότι η ευρωπαϊκής εμπνεύσεως νομοθεσία ουσιαστικά συνδράμει τους αυτονομιστές του ΡΚΚ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]