Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανοί Συνοριοφύλακες ταλαιπωρούν στα σύνορα κατοίκους των Σκοπίων που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές!!!


«Καψώνια» από συνοριοφύλακες

της ΠΓΔΜ καταγγέλλουν οι Σκοπιανοί


Οι συνοριακές αρχές της χώρας, υποβάλλουν σε «καψώνι» πολίτες της ΠΓΔΜ που μεταβαίνουν με τουριστικά λεωφορεία για διακοπές στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα «Ντνέβνικ»
Σε «καψώνι» υποβάλλουν οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα, τους επιβάτες τουριστικών λεωφορείων από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι μεταβαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα, γράφει σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», επικαλούμενη μαρτυρίες επιβατών και τουριστικών πρακτόρων.
Το εκτενές δημοσίευμα, με τίτλο «Ακτίνες στα σύνορα για τους μη πατριώτες παραθεριστές», αναφέρει ότι οι συνοριακές αρχές της ΠΓΔΜ, προσκομίζουν εμπόδια στους επιβάτες των τουριστικών λεωφορείων από την ΠΓΔΜ με προορισμό την Ελλάδα, κρατώντας τους για πάνω από τρεις ώρες στα σύνορα, σε συνθήκες καλοκαιρινού καύσωνα, ενώ περνούν από ακτίνες τα ίδια τα λεωφορεία.
Τα «επιλεκτικά» αυτά «μέτρα», όπως γράφει η «Ντνέβνικ» εφαρμόζονται μόνο για τα λεωφορεία από την ΠΓΔΜ, ενώ τα λεωφορεία από τη Σερβία και από άλλες χώρες, με προορισμό επίσης τα παράλια της Ελλάδας, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στα σύνορα της ΠΓΔΜ. Το γεγονός αυτό, προκαλεί, σημειώνει το δημοσίευμα, την αγανάκτηση των τουριστών από την ΠΓΔΜ που μεταβαίνουν στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές.
«Βλέπαμε, πως τα λεωφορεία από τη Σερβία περνούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα σύνορα και κατευθύνονται στην Ελλάδα, ενώ εμάς μας ανάγκασαν να κατεβούμε από το λεωφορείο, το οποίο το πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες και μας υπέβαλαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους. Όλα αυτά, υπό θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου, με μικρά παιδιά, ακόμη και με μωρά. Όταν ρωτήσαμε τους αρμόδιους γιατί τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται μόνο προς τους ``Μακεδόνες`` τουρίστες, μας απάντησαν ότι έχουν τέτοια διαταγή και ότι τα παράπονά μας να τα υποβάλουμε αν θέλουμε στην κυβέρνηση της χώρας μας», λέει ένα ανδρόγυνο από την πόλη Κρίβα Παλάνκα, το οποίο μαζί με τα δύο του παιδιά ξεκίνησε για διακοπές στην Ελλάδα και έτυχε τέτοιας συμπεριφοράς στα σύνορα της ΠΓΔΜ.
Προσθέτουν ότι επέλεξαν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα λόγω της κοντινής απόστασης και των σχετικά προσιτών τιμών.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τη χώρα μας ή ότι εγκρίνουμε την πολιτική της Ελλάδας προς τη ``Μακεδονία``. Όμως καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει τέτοιους περιορισμούς στους πολίτες της και να εφαρμόζει αυτού του είδους τις διακρίσεις. Η ίδια η χώρα μας, μας υποτιμά και φέρεται απέναντι μας σαν να είμαστε προδότες, μόνον και μόνο επειδή αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην Ελλάδα», σημειώνει το ίδιο ανδρόγυνο.
Ανάλογα παράπονα, εκφράζουν και τουριστικοί πράκτορες από την ΠΓΔΜ και επιβεβαιώνουν ότι τα «μέτρα» αυτά ισχύουν μόνο για λεωφορεία από την ΠΓΔΜ με προορισμό την Ελλάδα.
«Όταν αντιδράσαμε στα σύνορα, ο υπάλληλος μας έδειξε μία διαταγή από τη διοίκηση ότι όλα τα μακεδονικά λεωφορεία, τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την είσοδο στη χώρα, πρέπει να περνούν απαραίτητα από έλεγχο με ακτίνες. Αυτό είναι παράλογο, διότι αν έχουν υποψίες ότι κάνουμε λαθρεμπόριο, τότε τέτοιος έλεγχος πρέπει να γίνεται μόνο κατά την είσοδο στη χώρα και το μέτρο αυτό να ισχύει για όλα τα λεωφορεία και όχι μόνο για τα μακεδονικά», αναφέρει στη «Νντέβνικ» υπάλληλος γνωστού τουριστικού γραφείου από τα Σκόπια.
Ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων από την ΠΓΔΜ, σημειώνουν, όπως γράφει η «Νντέβνικ», ότι στο τέλος ο κόσμος δεν θα πηγαίνει στην Ελλάδα για διακοπές, εξαιτίας των προβλημάτων που ορθώνει η ίδια η χώρα τους. Προσθέτουν ότι οι συνοριακές αρχές της Ελλάδας, τους συμπεριφέρονται άψογα και δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε τουρίστες από την ΠΓΔΜ και τουρίστες από άλλες χώρες.
«Κάποιος υπουργός μπορεί με ευκολία να λέει ότι δεν θα πάει για διακοπές στην Ελλάδα και ότι θα επιλέξει να πάει στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στο Λονδίνο και οπουδήποτε αλλού επιθυμεί. Όμως, δεν σκέφτονται καθόλου ότι οι περισσότεροι πολίτες μας δεν μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους τέτοιες πολυτέλειες;» αναρωτιούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων από την ΠΓΔΜ και προσθέτουν ότι η Ελλάδα είναι κοντινή χώρα, προσφέρει θάλασσα και καλές συνθήκες για διακοπές.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]