Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι στρατηγοί επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο των εξελίξεων στην Κύπρο


Στενό μαρκάρισμα Ταλάτ

από το «βαθύ κράτος»


Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι διοικητές του Αττίλα και των δυνάμεων ασφαλείας έλαβαν οδηγίες από την καινούργια ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να κάνουν πιο «δυναμική» την παρουσία τους και να ασκήσουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο στις κινήσεις Ταλάτ.
Η νέα στρατιωτική ηγεσία στα κατεχόμενα δεν επιτρέπει άνοιγμα του οδοφράγματος στο Λιμνίτη, διότι χαρακτηρίζει την περιοχή «μεγάλης στρατιωτικής σημασίας». Ωστόσο, οι προσπάθειες συνεχίζονται και το θέμα είναι από τα πρώτα που θα εγείρει ο πρόεδρος Χριστόφιας στις συναντήσεις του με τον Ταλάτ. Το άνοιγμα του οδοφράγματος υποστηρίζει, εξάλλου, και ο ΟΗΕ.
Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν υποστηρίζει την τουρκική αξίωση για κατασκευή στρατιωτικού δρόμου που να περιβάλλει το μικτό χωριό Πύλα, στη Λάρνακα.Γενικά, οι Τούρκοι στρατιωτικοί δεν φαίνεται να συμφωνούν με κάποια ειρηνευτικά βήματα που επιχειρεί η τουρκοκυπριακή ηγεσία και θέλουν να συνεχίσουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα κατεχόμενα. Οι πληροφορίες προσθέτουν ότι οι Τούρκοι στρατηγοί αξίωσαν όπως ενημερώνονται λεπτομερώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, ιδιαίτερα για τα στρατιωτικά θέματα, ενώ δεν συζητούν καν θέμα αποστρατιωτικοποίησης οποιασδήποτε περιοχής και εγκατάλειψης των τουρκικών εγγυήσεων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]