Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδιαίτερα τεταμένες οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ

Μόσχα: Οι ΗΠΑ πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Ρωσία και το «σχέδιο Γεωργία»


Οι ΗΠΑ οφείλουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υποστήριξή τους προς την πλευρά της Γεωργίας και μίας «πραγματικής εταιρικής σχέσης» με τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κατανοούμε πως η σημερινή γεωργιανή κυβέρνηση αποτελεί ένα ειδικό σχέδιο, όμως κάποτε οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην υπεράσπιση του κύρους τους σ' ένα εικονικό σχέδιο ή την πραγματική εταιρική σχέση, που απαιτεί κοινή δράση» τόνισε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτρέψει κανένα πλιάτσικο στη Γεωργία έπειτα από τη λήξη της σύρραξης με την πρώην σοβιετική δημοκρατία για χάριν της αυτονομημένης περιοχής της Νότιας Οσετίας

Ακυρώθηκε ναυτική άσκηση ΗΠΑ - Ρωσίας

Eπιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ την ακύρωση προγραμματισμένες ναυτικής άσκησης με τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Ουίτμαν δήλωσε ότι η ναυτική άσκηση, που προβλεπόταν από τις 15 έως 23 Αυγούστου στην θάλασσα της Ιαπωνίας, με τη συμμετοχή πλοίων από την Γαλλία, την Βρετανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ακυρώθηκε.

«Οι ΗΠΑ την ακύρωσαν. Απλώς δεν ήταν σωστό να γίνει (η άσκηση) με την τρέχουσα κατάσταση» σημείωσε.

Η άσκηση προέβλεπε ελλιμενισμό πλοίων στο ρωσικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ και είναι η τελευταία μιας σειράς επιχειρήσεων για εκπαίδευση στη θάλασσα που έχουν οργανωθεί με τους Ρώσους από το 1988.

Γεωργία: Η διεθνής κοινότητα μας εγκατέλειψε

Eυθύνες στη διεθνή κοινότητα γιατί «εγκατέλειψε» τη χώρα της μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων επέρριψε η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Έκα Τκετσαλασβίλι.

«Αφεθήκαμε εγκαταλελειμμένοι σ’ αυτήν την κατάσταση», έπειτα από την στιβαρή απάντηση του ρωσικού στρατού στις 8 Αυγούστου, μετά την στρατιωτική εισβολή της Γεωργίας στη Νότιο Οσετία, τόνισε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Τμήμα της ευθύνης το φέρει η διεθνής κοινότητα», η οποία δεν αντέδρασε με ιδιαίτερη πυγμή στην ρωσική επίθεση.

Η Γεωργιανή ΥΠΕΞ τόνισε πως η χώρα της «σύρθηκε σε μία στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας» ένεκα των επανειλημμένων προκλήσεων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]