Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δέσμευση Μιλόσοσκι για τη διεξαγωγή δίκαιων επαναληπτικών εκλογών

Δηλαδή την προηγούμενη φορά

δεν ήταν δίκαιες επειδή

δεν είχε δεσμευθεί ή παραδέχεται

ότι απλά δεν γίνονται

δίκαιες εκλογές στα Σκόπια;


Την ομαλή διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στις περιοχές της ΠΓΔΜ όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια, αλλά και την τιμωρία αυτών που τα προκάλεσαν, εγγυήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη στήριξη του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, στις ελληνικές θέσεις, με δεδομένο μάλιστα ότι η Γαλλία τον επόμενο μήνα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., ο κ. Μιλόσοσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γαλλία θα φανεί δίκαιη. «Το γαλλικό σύνθημα "Liberte, Εgalite, Fraternite" (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη) ελπίζω ότι θα ισχύσει και για εμάς και ότι η Γαλλία θα παραμείνει προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Αφού επανέλαβε την πάγια θέση της ΠΓΔΜ, ότι δηλαδή η χώρα του πληροί όλα τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και ότι το θέμα του ονόματος δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., ο κ. Μιλόσοσκι τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα ότι μέσα στο 2008 θα προσδιοριστεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Μιλόσοσκι συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, που διοργάνωσαν τρεις ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ο Όθμαρ Κάρας, ο Ίνγκο Φρίντριχ και η Άννα Ιμπρισάγκιτς. Οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, τόνισαν από την πλευρά τους, την ανάγκη να διεξαχθούν δίκαιες και δημοκρατικές επαναληπτικές εκλογές. Επιπλέον, εξέφρασαν την ελπίδα να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια στη διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε..

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]