Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Μηδαμινές οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης πριν από τις 9 Ιουλίου


Δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι

στις διαπραγματεύσεις


Μηδαμινές θεωρεί τις πιθανότητες επίτευξης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έως τις 9 Ιουλίου (ώστε να προλάβει μαζί με την Κροατία και την Αλβανία, να υπογράψει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης στο ΝΑΤΟ) η εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

«Όσο αισιόδοξοι και αν είμαστε και όσο και αν θέλουμε να εξευρεθεί λύση, δεν πρέπει να ξεχνούμε τις εκλογές στη "Μακεδονία". Χρειάζεται χρόνος για τη σύσταση του νέου κοινοβουλίου και της νέας κυβέρνησης, ενώ υπάρχει και η προαναγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα», δήλωσαν διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για να ολοκληρωθούν όλα αυτά θα χρειαστεί χρόνος έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όπως εκτιμά και η ελληνική πλευρά. Όπως επίσης σημειώνει η ίδια εφημερίδα, ελληνικές πηγές προαναγγέλλουν ότι η Αθήνα θα εμμείνει στη θέση της και ότι ετοιμάζεται νέο βέτο στην Ε.Ε. το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ», στη συνάντηση που θα έχει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς την Πέμπτη, στην έδρα του ΟΗΕ, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νίκολα Ντιμιτρόφ, δεν πρέπει να αναμένεται κατάθεση νέας συγκεκριμένης πρότασης για το όνομα, παρά το γεγονός πως είναι πολύ πιθανό να συζητηθούν κάποιες ιδέες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Κανάλι 5» μετέδωσε ότι ο κ. Νίμιτς θέλει πρωτίστως να διαπιστώσει κατά πόσο είναι έτοιμες η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ να συνεχίσουν τις συνομιλίες, μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, καθώς και να ακούσει τις θέσεις που έχουν τώρα οι ηγεσίες των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, μέσω των απευθείας επαφών με τους κ.κ. Βασιλάκη και Ντιμιτρόφ, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ θα κρίνει πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την επίσκεψή του στα Σκόπια και την Αθήνα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]