Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μικτές ελληνοτουρκικές στρατιωτικές μονάδες!!!

Ποιος πολιτικός θα στείλει το παιδί του

να υπηρετήσει σε αυτές; Μήπως κανένας;

Το διάβασα στον καθημερινό τύπο και έμεινα με ανοιχτό το στόμα! Στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι η δημιουργία μικτών ελληνοτουρκικών στρατιωτικών μονάδων, πάντα βέβαια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Και για την ακρίβεια, τρεις θα είναι αυτές οι μικτές ελληνοτουρκικές στρατιωτικές μονάδες!!!

Δεν γνωρίζω εάν αυτό το αποφάσισε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και κατά τις συζητήσεις που είχε με τον εκεί ομόλογό του. Όπως επίσης δεν γνωρίζω εάν ήταν τελικά μία από κοινού απόφαση της υπουργού Εξωτερικών κας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αλή μπαμπατσάν.

Οι τρεις μικτές μονάδες

Η πρώτη μικτή ελληνοτουρκική μονάδα θα είναι επιπέδου τάγματος και θα υπάγεται στην δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Η δεύτερη μικτή μονάδα θα εκτελεί χρέη ειρηνευτικών αποστολών, οπουδήποτε, ύστερα από εντολή του ΝΑΤΟ ή άλλου διεθνή οργανισμού

Η τρίτη στρατιωτική μικρή μονάδα Ελλάδας και Τουρκίας θα αναλαμβάνει ανθρωπιστικές αποστολές, επιπέδου μικτού λόχου, για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και θα αποτελείται ουσιαστικά από μονάδες διάσωσης των δύο χωρών.

Ευτυχώς πάντως, πάντα κατά τα φαινόμενα που υπερισχύουν αυτής της ιδιότυπης λογικής, ανώτατο στέλεχος δήλωσε πρόσφατα πως «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διανυθεί και από τα δύο μέρη πριν φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα».

Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα –αν και πολύ το αμφισβητούμε- λόγω των ιδιαιτεροτήτων των συνομιλητών. Οι συνομιλίες ανάμεσα στα δύο μέρη (αρχηγούς ΓΕΕΘΑ) γίνονται προκειμένου να περιοριστεί η ένταση των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Αν τελικά κάτι τέτοιο θα γίνει κατορθωτό θα το δείξει μόνο το μέλλον.

Σε καμία περίπτωση πάντως, κάποιος λογικός άνθρωπος δεν θα έστελνε το παιδί του σε μία τέτοια μονάδα…. Οι προκαταλήψεις εκατονταετιών, αλλά και το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας, με όλες του τις ιδιαιτερότητες, δεν εγγυώνται κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]