Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανός βουλευτής προτείνει την παραπομπή του Μπους σε δικαστήριο


Την παραπομπή του προέδρου Μπους σε δίκη για την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ πρότεινε ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Ντένις Κούτσινιτς, αψηφώντας την αντίθεση της ηγεσίας του κόμματος του.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής του Οχάιο, ο οποίος συγκαταλεγόταν στους αρχικούς διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του κόμματός του, σκιαγράφησε την πρόθεση του να προτείνει περισσότερες από είκοσι κατηγορίες κατά του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην προεδρικός υποψήφιος κατηγόρησε τον Μπους ότι έφερε εις πέρας μία «υπολογισμένη και ευρεία στρατηγική» για να εξαπατήσει τους πολίτες και το Κογκρέσο έτσι ώστε να πιστέψουν ότι το Ιράκ συνιστούσε μία άμεση απειλή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δημοκρατική πρόεδρος του σώματος Νάνσι Πελόζι έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την αντίθεση της στην προσπάθεια να παραπεμφθεί ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, επειδή μία τέτοια κίνηση θα είναι διχαστική, όπως υποστηρίζει, και κατά πάσα πιθανότητα ανεπιτυχής.

Ο Κούτσινιτς είναι ένας από τους πιο επιφανείς επικριτές του πολέμου στο Ιράκ και είχε καταψηφίσει την χρηματοδότηση του πολέμου. Ταυτόχρονα, έχει ηγηθεί αντιπολεμικών προσπαθειών στο Κογκρέσο και πριν από 14 μήνες, τον Απρίλιο του 2007, είχε καταθέσει πρόταση για παραπομπή στη δικαιοσύνη του αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι.

Η κίνηση του κατά του Τσέινι απεδείχθη ανεπιτυχής και παρόμοια τύχη αναμένεται να έχει και η κίνηση κατά του προέδρου Μπους.

Στελέχη των Δημοκρατικών και ομάδες προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους για παραπλανητικές πληροφορίες κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003 και για παραβίαση των δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών με το πρόγραμμα παρακολουθήσεων χωρίς ένταλμα.

Ο Λευκός Οίκος αρνείται τις κατηγορίες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]