Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μην βάλεις και τα κλάματα Μπράιζα - Μπουσιές εσείς, πουτινιές εμείς...

Μάθιου Μπράιζα:

Η Ελλάδα μας κορόιδεψε

στο θέμα του αγωγού.

Άλλα μας είχαν υποσχεθεί...


Σύμφωνα με τον Ιγνατιου (Mega σημερα) αυτό που βλέπετε στον τίτλο του είπε ο Μπραιζα.
Ο Μπράιζα είχε δηλαδή υποσχέσεις από την Ελλαδα ότι τελικά δεν θα υπογράψει τη συμφωνία για τον αγωγό.
Από την κυβέρνηση απάντησαν σε στυλ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Εξάλλου και ο Μπραιζα δεν έκανε δήλωση on camera, αλλά πάντως ο Ιγνατιου είπε το όνομά του, που σημαίνει ότι είχε το οκ του να το πει (δεν είπε πχ κύκλοι κλπ, που θα είχε άλλη σημασία). Αυτό ήταν μισοεπίσημη δήλωση. Ένα βήμα πριν τις επίσημες δηλώσεις.
Δεν είναι ώρα να εκνευρίζει κανείς και άλλο τους αμερικανούς.
Να θυμίσουμε ότι ο Μπραιζα είναι ο υπεύθυνος του Στειτ Ντιπαρτμεντ για τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή μας.
Πάντως και εμείς άλλα περιμέναμε από τους αμερικανούς, ας πούμε στο Σκοπιανό.
Κι μεις πέσαμε από τα σύννεφα.
Αλλα μας λέγανε πίσω από κλειστές πόρτες (Παπαχελάς) και άλλα έκαναν μετά.
Οποτε αν βάλει κανείς κάτω τις ημερομηνίες, Βουκουρέστι, πρόσκληση Πούτιν σε Καραμανλή, αποδοχή πρόσκλησης κλπ, ίσως καταλαβαίνει πιο καλά τι έπαιξε...

Ε.Ε.: Καλά έκανε και υπέγραψε η Ελλάδα για τον αγωγό

O αγωγός South Stream δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά συμπληρωματικός σε σχέση με τον αγωγό Nabucco και ως εκ τούτου δεν υφίσταται πρόβλημα από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αυτό απάντησε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο οποίος ρωτήθηκε αν ο αγωγός South Stream, του οποίου η κατασκευή εισέρχεται στην τελική φάση μετά και τη χθεσινή ελληνο-ρωσική συμφωνία, συνιστά πρόβλημα σε σχέση με τον αγωγό Nabucco, του οποίου η κατασκευή ενισχύεται από τα κοινοτικά ταμεία.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι η ΕΕ ενισχύει τον Nabucco με στόχο την τόνωση της ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης από μη παραδοσιακές πηγές.
Ο South Stream, συνέχισε, αφορά τροφοδοσία από παραδοσιακές πηγές και ως εκ τούτου δεν έχει ανταγωνιστικό αλλά συμπληρωματικό ρόλο προς τον Nabucco, αναφορικά με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]